Els micos del penyal de Gibraltar tenen fama de ser força desagradables i fins i tot han atacat en més d'una ocasió tant a turistes com a residents. I així ha tornat a succeir. Un grup de diversos simis han acorralat un nen en unes escales i l'han començat a agredir violentament amb cops al cap i la cara. Això ha provocat que el menor d'edat intentés salvaguardar-se a terra i es fiqués les mans al cap per parar l'impacte de les manotades i cops de puny dels micos, mentre un adult que acompanyava a la víctima intentava dissuadir els micos amb una ampolla d'aigua.
@callum_peach Monkey attack Gibraltar top of the rock #gibraltar #monkey #therock ♬ original sound - callumpeachpay
Aquesta escena s'ha fet viral a les xarxes socials, tot i que no és la primera vegada que aquests animals que no surten en cap moment del penyal britànic de Gibraltar han robat i atacat a turistes, sent greus en algunes ocasions. El vídeo del nen salvaguardant-se de l'atac ha estat publicat a Tik Tok i, com es pot observar, l'agressió ha estat lleu aquesta vegada. No obstant això, i segons ha recollit Europa Sur, l'any 2014 un turista britànic va ser atacat salvatgement per un mico de Berbería a Gibraltar durant les seves vacances i va necessitar 40 punts de sutura en un braç. Tot i que els atacs han estat denunciats durant les últimes dècades de forma recurrent.
La llegenda dels micos de Gibraltar i la sobirania britànica
Els micos de Berbería (Macaca sylvanus), també conegut com de Gibraltar, és natural de les Muntanyes Atles del nord de l'Àfrica i va ser introduït a Gibraltar pels britànics, on ara per ara hi ha uns 400 exemplars a càrrec del govern gibraltareny. Cal recordar que donar menjar a un mico pot suposar una sanció de fins a 4.000 lliures esterlines.
Les llegendes sobre la sobirania britànica de Gibraltar són clares: el Regne Unit perdria la sobirania de la ciutat quan mori l'últim mico. Per això els cuiden i protegeixen, fins a tal nivell que el primer ministre Winston Churchill va ordenar importar més espècimens des del Marroc i Algèria per repoblar el penyal, segons expliquen a gibraltar.com. De fet, Gibraltar es troba, un any més, a la llista de territoris no autònoms pendents de descolonització del Comitè Especial de Descolonització de les Nacions Unides.