L'Audiència de Tarragona ha condemnat un home a 31 anys i sis mesos de presó per violar la seva fillastra durant divuit anys i agredir dos menors d'edat, amics d'una de les seves filles. A més, l'acusat haurà d'indemnitzar les tres víctimes amb un total de 120.000 euros, no es podrà aproximar ni comunicar amb cap d'elles durant diversos anys i tampoc podrà exercir cap professió relacionada amb menors. Per contra, la mare de la noia violada ha estat absolta després que també se l'hagués acusat de ser cooperadora "necessària" per omissió del delicte d'agressió sexual.

Va violar la seva fillastra durant divuit anys

Entre els anys 2001 i 2019, l'ara condemnat va mantenir una relació sentimental amb la dona absolta, amb qui va tenir dues filles en comú. Amb ells vivia també una altra filla de la dona fruit d'una relació anterior, la víctima de les agressions. Segons el tribunal de l'Audiència de Tarragona ha considerat provat, quan la nena tan sols tenia 6 o 7 anys, el padrastre ja va començar a abusar d'ella amb tocaments i sexe oral.

Quan tenia 8 i 9 anys, l'obligava a fer-li fel·lacions, tocaments i a masturbar-lo, així com asseure's sense roba damunt seu mentre ejaculava sobre ella. Als 14 anys, va començar les penetracions, que es produïen cada dia. Aquestes agressions es van allargar durant prop de dues dècades i es van produir en els diferents municipis del Baix Penedès on van viure, com ara la Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys o Calafell.

Quan la víctima va complir la majoria d'edat, sent conscient que eren actes "incorrectes", va intentar aturar les violacions. No obstant això, el padrastre la va amenaçar amb el fet que es divorciaria de la seva mare, que la continuaria violant o que li faria el mateix a la seva germana petita. "Això li va causar un gran desassossec i va adoptar una posició d'acceptació i resignació fins que va denunciar els fets el 31 d'octubre de 2019", indica el tribunal en la sentència. Els Mossos van obrir una investigació sobre els fets i van detenir l'home, que es troba en presó preventiva des del novembre de 2019. Va ser aleshores, un mes després de la denúncia que la seva filla, que la mare també va decidir denunciar-lo per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar.

També va agredir sexualment dos amics de la seva filla

Més enllà de les contínues violacions a la seva fillastra, l'home també va agredir sexualment dos menors d'edat, amics de la seva filla petita. Els fets van passar quan els nens, dos germans de vuit i dotze anys, es van quedar a dormir a casa de l'home després d'una festa de final de curs de l'escola. En el cas del més gran també el va agredir en un descampat després que l'home el recollís a l'estació de tren de Calafell, intentant-lo penetrar analment.

Condemnat a més de 30 anys de presó 

Després de la celebració del judici, el tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Tarragona l'ha condemnat a un total 31 anys i sis mesos de presó, a més de diverses ordres d'allunyament i 120.000 euros d'indemnització. Per agredir sexualment la seva fillastra se li ha imposat una pena de quinze anys de presó per un delicte d'agressió sexual continuat a menor de 16 anys. Es tracta de la pena màxima imposable. A més, se li ha imposat la prohibició d'aproximar-se a menys de 500 metres d'ella i de comunicar-s'hi durant un període de 20 anys.

Per les agressions als dos menors, li han imposat 10 anys i sis mesos de presó per a un dels germans i sis anys més per l'altre. A més, se li prohibeix acostar-se al primer i comunicar-s'hi durant 15 anys i li imposa 8 anys de llibertat vigilada. Per al segon, dicta una pena de 7 i 6 anys, respectivament. Alhora, se li imposa 10 anys més de llibertat vigilada i l'inhabilita per qualsevol professió, ofici o activitat que comporti contacte amb menors durant un període de 17 anys sumant tots els casos. Pel que fa al delicte continuat d'agressió sexual amb accés carnal i prevalença de parentesc, un altre contra la integritat moral i dos més de lesions dels quals se l'acusava, ha quedat absolt.

La mare, absolta

Per la seva banda, el tribunal ha decidit absoldre la mare de la víctima principal, a qui s'acusava de ser cooperadora "necessària" per omissió del delicte d'agressió sexual continuat a menor de 16 anys. Malgrat que la fiscalia sol·licitava per ella 20 mesos de presó en considerar que havia descobert els abusos quan la noia ja era major d'edat i que no ho va denunciar ni va fer res per impedir-ho, s'ha considerat que no hi havia proves suficients. En aquest sentit, s'assenyala que la noia sempre ha assegurat que la seva mare no en sabia res i que no li havia explicat mai. Per contra, consideren que l'home l'hauria intentat acusar des del ressentiment i animadversió, ja que el va denunciar per maltractament i també ha estat condemnat per aquests fets.