Caçat un home que s'havia escapat dels Estats Units després d'agredir sexualment la seva fillastra d'11 anys. La Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'FBI, ha detingut un individu, d'origen peruà, buscat per les autoritats estatunidenques per una violació l'any 2017, a l'Estat d'Utah. El parador de l'arrestat era desconegut des dels fets, fins que el desembre de 2023 es va tenir coneixement que podria tenir la intenció de viatjar a Espanya. I ja es trobava per aquí: residia amb la seva actual parella a la localitat lleonesa d'Astorga.

Així han caçat el "depredador sexual" a Astorga

L'home, catalogat com a "depredador sexual" per les autoritats de Salt Lake City, estava sent buscat des del 2017 per diverses agressions sexuals agreujades sobre la filla de la parella d'aquell moment, una menor d'onze anys amb qui convivia a Utah. La víctima, a més, va declarar que a més dels atacs, l'ara arrestat l'obligava a veure contingut pornogràfic al seu telèfon mòbil, pessigant-li la cara si tancava els ulls. Tot una tirallonga de violència que van ser confirmades mitjançant les proves de l'ADN realitzades a la nena.

 

L'ADN va confirmar la incriminació de l'home a les agressions sexuals a què sotmetia la seva fillastra de només onze anys. Però quan la Policia de Salt Lake City va intentar localitzar-lo, aquest havia fugit deixant el seu vehicle abandonat a la ciutat en saber que els fets podrien portar-li una pena de cadena perpètua. Durant sis anys no es va saber res més d'ell, fins al desembre de 2023 quan es va detectar que havia obtingut un nou passaport peruà, país d'on era originari. Això va connectar amb la intenció de viatjar Espanya.

Detingut amb l'actual parella i les filles

Així, la Policia Nacional, una vegada l'FBI va posar en coneixement dels agents la possible presència de l'individu al país i l'ordre internacional de detenció vigent que tenia, van iniciar les gestions oportunes i la investigació amb què van aconseguir detectar la seva presència a Astorga. L'home va ser localitzat a aquesta localitat lleonesa convivint amb la parella i les filles d'aquesta.

Els agents de la Unitat Central d'Atenció a la Família i la Dona de la Policia Nacional -amb la presència d'una integrant de l'FBI- van comprovar poc després de detenir-lo que les menors no havien estat víctimes d'agressió sexual per part del padrastre. El fugitiu ha passat a disposició judicial i el magistrat corresponent ha decretat el seu ingrés en presó preventiva en espera de sol·licitud d'extradició per part de les autoritats nord-americanes.