L'Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys de presó a un home que va estafar a la seva xicota fent-se passar per un jugador de futbol professional per aconseguir que aquesta li donés diners, segons informa el diari Levante. La Sala, a més de l'ingrés a presó, també li imposa una indemnització de 7.500 euros que haurà de tornar a la víctima. En canvi, la sentència l'absol d'un delicte de falsedat documental perquè no hi ha prou proves per considerar aquest delicte.

Un fals futbolista amb negocis a Marbella

L'ara condemnat i la víctima es van conèixer el juny de 2017 en una xarxa social, i després de diverses converses, van iniciar una relació sentimental. Uns mesos més tard, l'home, que residia a Las Palmas, es va traslladar a viure a la casa de la seva nova xicota, en un municipi de la província de València. Segons exposa la resolució del judici, entre els mesos de juliol i setembre de 2017, el condemnat va aparentar ser un jugador professional del club de futbol Levante UD, per la qual cosa fingia ser una persona solvent. A més, va enganyar la seva víctima dient-li que tenia negocis a Marbella (Màlaga), que residia en una urbanització de luxe i que tenia dipòsits bancaris amb grans quantitats de diners a Andorra i Espanya.

7.500 euros que mai no van ser tornats

Per aconseguir que la seva xicota es cregués totes les mentides, l'home li va deixar una còpia d'un document fals anomenat "acord professional de futbol amb el Levante U.D." en el que constaven les seves dades personals i un resguard bancari, també fals, amb un saldo de més de 96.000 euros. Els documents mai no van arribar a formar part del trànsit mercantil i només van ser exhibits a la víctima com a part del frau. Perquè la noia li deixés diners, el condemnat es va excusar per la seva falta de liquiditat perquè "tenia els estalvis a termini fix al banc". La quantitat robada ascendeix a 7.500 euros, repartits en diverses quantitats i amb el permís de devolució, encara que mai no va passar.

Es va aprofitar de l'amor de la dona

L'Audiència considera que l'home va idear l'engany des del principi de la relació, ja que quan es va posar en contacte amb la perjudicada per xarxes socials es va interessar per la seva situació econòmica i per si treballava, per després aparentar ser "un home de negocis, triomfador, barrejant alhora aquesta faceta i el pretès amor que li processava" per demanar-li diners.

El Tribunal afegeix que totes les maniobres fraudulentes que va realitzar el fals futbolista i empresari van provocar un error en la víctima "que no només va creure en la relació sentimental que mantenien sinó també en la seva capacitat econòmica i en aquesta devolució", per la qual cosa va accedir a donar-li els diners. Ara per ara, la sentència no és ferma i es pot recórrer davant de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.