El dependent d'una botiga de cigarretes electròniques de Las Vegas (Nevada, Estats Units d'Amèrica) s'ha convertit en el seu propi heroi després de frustrar un intent de robatori al seu propi local. El passat dimecres, 3 d'agost, Johnny Nguyen, el propietari d'aquesta petita botiga va ser sorprès per dos joves amb passamuntanyes que havien entrat amb el clar objectiu d'assaltar l'establiment i robar. Tanmateix, en adonar-se de la situació, i intentant defensar-se dels lladres, Nguyen va agafar un ganivet que sempre té al costat de la caixa i va apunyalar múltiples vegades un dels lladres, fins que aquest va caure a terra cridant i suplicant que parés, exclamant "Estic mort". L'actuació del dependent, així com l'intent de robatori, han quedat enregistrats gràcies a la gravació de les càmeres de seguretat del local, en un vídeo que s'està viralitzant ràpidament. 

Els fets van succeir cap a les 15:25 de la tarda del passat 3 d'agost, a la botiga Smokestrom Smoke Shop. Johnny Nguyen, un noi que just aquest dissabte compleix 23 anys, n'és el propietari i dependent. Aquella tarda, dos nois van entrar a la botiga cobrint-se la cara amb un passamuntanyes, disposats a cometre un robatori a plena llum del dia. El que no podien imaginar-se era la ràpida reacció del treballador, que no va dubtar en apunyalar un d'ells per tal de defensar-se a si mateix i al seu negoci. 

Els lladres semblava que duien una arma de foc amagada

Segons el relat del jove dependent, els nois van entrar a la botiga amb la cara tapada. Ell els va preguntar el motiu del passamuntanyes, i en demanar-los educadament que marxessin, un dels atracadors va agafar el pot de les propines. Nguyen no va donar més importància a aquest fet, però seguidament, un dels atracadors va saltar el taulell amb el clar objectiu de robar productes i tot el que pogués. En aquell moment, Nguyen explica que va témer per la seva vida, ja que quan van entrar, un d'ells portava una bossa amb el que semblava una arma de foc amagada. "No vaig tenir molt temps per pensar", relata el jove, que en veure com un dels lladres saltava el mostrador ràpidament va agafar un ganivet d'uns 7,6 centímetres que sempre té aprop. 

El dependent va apunyalar l'atracador fins a set vegades, deixant-lo greument ferit

Tot va succeir molt de pressa, en només un minut i 30 segons. Tal com es pot veure al vídeo gravat per les càmeres de seguretat del local, Nguyen, en veure com un dels atracadors salta el taulell, l'agafa per la roba i, armat amb el ganivet, comença a apunyalar-lo. Nguyen va clavar al lladre fins a set ganivetades per tot el cos, mentre aquest intenta escapolir-se de l'inesperat atac. L'atracador, en adonar-se que no pot vèncer-lo, comença a suplicar al dependent: "Para, si us plau! Para! Estic mort!", i seguidament va caure a terra, greument ferit per les múltiples ganivetades. En el vídeo, pot escoltar-se al lladre clarament implorar a Nguyen que deixi d'apunyalar-lo. El dependent, amb el lladre ja a terra, ràpidament va avisar una ambulància i la policia, que al cap d'una estona van personar-se fins al lloc dels fets. 

El lladre va demanar-li perdó i va suplicar-li que no el deixés morir

Nguyen ha relatat als mitjans que el lladre, un cop a terra, va treure's el passamuntanyes, descobrint així el seu rostre al seu atacant. Mentre Nguyen alertava els serveis d'emergències, el lladre, de qui només s'ha sabut que era un noi de 17 anys, va demanar-li perdó al dependent repetides vegades, i li suplicava també que no el deixés morir. Aquesta situació ha trasbalsat i commocionat a Nguyen, qui confessa que està plantejant-se armar-se amb un altre tipus d'armes per tal de protegir-se. "Pels petits comerciants com jo, aquest és el nostre suport de vida. Els criminals no només amenacen les nostres vides, sinó també el nostre suport, així que hem d'estar atents", ha declarat. Les autoritats de l'estat de Nevada no han proporcionat més informació sobre el cas.