La Policia Nacional ha detingut a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) un fugitiu buscat per l'Equador per la violació d'una menor, i sobre qui pesava una Ordre Internacional de Detenció de la Interpol.

Va violar i va embarassar una menor

Segons informa aquest divendres la Policia Nacional, el detingut va agredir sexualment d'una menor i la va deixar embarassada, uns fets castigats amb 25 anys de presó per les autoritats equatorianes.

La detenció d'aquest fugitiu de la Justícia equatoriana, que es va produir dilluns passat, 23 d'agost, ha estat possible després d'una complexa investigació policial per localitzar el seu parador.

Manilles|Esposes / Cedida

Manilles / Cedida

La investigació va començar quan Interpol Espanya va rebre, a través dels mecanismes de cooperació policial internacional, la sol·licitud de detenció d'un fugitiu natural de l'Equador.

Les gestions per a la seva localització van ser complexes en no constar cap domicili, encara que finalment va ser localitzat i detingut a L'Hospitalet de Llobregat.

Delicte d'assassinat

Al seu torn, en una altra operació de la Policia Nacional, agents d'aquest cos han detingut un pròfug del Pakistan buscat al seu país d'origen per un delicte d'assassinat i sobre el que hi havia també una Ordre Internacional de Detenció (OID) emesa per les autoritats pakistaneses, per la qual s'enfronta a una condemna de cadena perpètua.

Els fets van ocórrer el passat any al districte pakistanès de Sialkot quan l'arrestat, juntament amb altres persones, va acabar amb la vida d'una persona amb una arma de foc i en va ferir una altra per una enemistat entre les parts.

Aquest segon pròfug de la Justícia ha estat detingut també a L'Hospitalet de Llobregat.

Detingut a Barcelona un fugitiu perillós membre de la Camorra

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un fugitiu reclamat per les autoritats italianes que tenia en vigor una ordre europea de detenció i lliurament.

Policia Nacional detenció / Policia Nacional

Policia Nacional detenció / Policia Nacional

Gennaro Esposito, de 34 anys, s'havia instal·lat a Barcelona. Ha estat arrestat quan es trobava amb la seva parella, que acabava de desplaçar-se des de Nàpols per trobar-se amb el sospitós.

Al detingut se'l considera un "perillós" membre del clan Mazarella de la Camorra, està acusat de delictes contra les persones i contra la propietat, i se li demanen 12 anys de presó.

Els fets pels quals s'ho busca van passar el 2018, quan juntament amb un còmplice i amb la finalitat de reafirmar el control del seu clan en una zona de Nàpols, van participar en un tiroteig contra membres d'un clan rival amb una pistola i un subfusell, ambdós de calibre 7,65.

Arran de les investigacions, els agents van tenir coneixement que el presumpte escapat s'ocultava a Barcelona, per la qual cosa es va establir un dispositiu a la ciutat fins que van poder localitzar-lo i detenir-lo.