Violen una dona al mig del carrer durant la festa major de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Segons ha pogut saber ElCaso.cat, de moment no hi ha cap detingut i estan investigant el cas.

Agressió sexual a Vilafranca del Penedès

Els fets han passat aquest dilluns cap a les 0:30  a la zona esportiva del municipi, a l'exterior del recinte on s'estava celebrant un concert, segons informa l'ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Han interromput el concert per llegir un manifest de rebuig cap a l'agressió sexual

Arran dels fets, l'organització de la Festa Major ha interromput el concert i ha llegit un manifest de rebuig. L'Ajuntament ha activat el protocol per a l'abordatge de les agressions sexistes i LGTB-fòbiques en espais públics i festius, ha condemnat l'agressió i ha mostrat el suport a la víctima.

"Les agressions sexuals són una de les formes de violència masclista, que atempta contra la llibertat i dignitat de les persones i que degrada a les dones que ho pateixen i a la ciutadania en general. És un problema molt greu que la nostra societat no pot deixar silenciat. L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, denúncia i rebutja totes les formes de violència masclista i continuarà treballant per a erradicar aquesta xacra. Així mateix, mostra tot el seu suport a la víctima", expliquen des de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Mossos d'Esquadra / Archivo

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès): de moment no hi ha cap detingut i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets / Arxiu

De moment no hi ha cap detingut pels fets

Segons ha pogut saber aquest mitjà, de moment, no hi ha cap persona detinguda pels fets. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per presumpta agressió sexual i han activat el protocol d'assistència, seguiment i investigació.

De moment, no han transcendit més dades ni de la víctima ni del presumpte violador, que es podrà enfrontar a penes de presó per un delicte d'agressió sexual. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

Dos detinguts per una violació a Ciutat Vella

Malauradament, aquesta no ha estat l'única agressió sexual en els darrers dies i, de fet, fa poc més d'una setmana, van detenir dos homes per una violació al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Els dos homes, presumptament, la van retenir contra la seva voluntat i la van agredir sexualment. La víctima va poder trucar a la Guàrdia Urbana de Barcelona per demanar auxili i, després d'explicar-ho tot als policies, aquests van detenir els dos presumptes autors dels fets per dos delictes: un de coaccions i un altre d'agressió sexual.