Tots els matins, especialment de dilluns a divendres, milers de persones agafen el transport públic per anar a treballar i moltes més les línies de tren i autobús des de l'àrea metropolitana i l'esfera d'influència de la ciutat. L'estació de Sants és un dels punts neuràlgics de la capital i, malauradament, algunes vegades succeeixen incidents durant les primeres hores del matí, quan just els bars preparen a correcuita els cafès i la gent comença a arribar a les oficines. I així, segons ha pogut saber ElCaso.cat, va ocórrer aquest dimecres al matí cap a les vuit a les portes de l'estació de Sants, quan un home va començar a cridar i va ensenyar un matxet a tothom que allà era, amenaçant-los i molt exaltat.

Amenaces, cops, crits i un matxet a l'estació de Sants

L'individu era ja a l'exterior de l'edifici quan van iniciar-se els aldarulls. Els usuaris de Rodalies de Catalunya, els trens de llarga distància i AVE, així com els del metro barceloní van presenciar com els crits anaven pujant de volum a mesura que passaven els minuts i s'apropaven a les portes de l'estació que donen a la plaça dels Països Catalans. Segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, l'home que va provocar l'incident és un sensesostre que viu i dorm al vestíbul de Sants o els seus voltants. Els Mossos d'Esquadra van ser alertats cap a un quart de nou del matí per diverses persones per l'extrema violència que estava mostrant amb crits, insults i donant cops arreu. Però les alarmes van saltar quan va treure un matxet de grans dimensions. 

Els agents van desplaçar-se fins on era l'home i, en veure'ls, va sortir corrent direcció a l'Eixample. Els Mossos d'Esquadra van iniciar el seguiment, atès que anava amb una arma blanca a les mans pel carrer i estava molt exaltat. Alguns veïns de la zona de Les Corts més propera a l'estació de Sants han explicat a ElCaso.cat que van veure com passaven diversos cotxes de la policia catalana amb els llums d'emergència activats pel carrer Berlín, cap al centre de Barcelona. I, de fet, l'individu que perseguien es dirigia cap allà.

Detingut al carrer Entença després de fugir

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir localitzar-lo al carrer Entença, després que escapés corrent per la plaça que hi ha a l'entrada nord de l'estació de Sants. Tot apunta que els reforços que van veure els veïns anaven cap allà també. Finalment, els agents van aconseguir reduir-lo i el van detenir per l'incident i per portar un matxet pels carrers de Barcelona.