Polèmica als Estats Units per una actuació de la Policia de Seattle que va acabar amb la mort a trets d'un pedòfil de 67 anys per part dels agents. Els fets van tenir lloc el passat 17 d'abril a l'hotel Double Tree Suits d'aquesta ciutat nord-americana, on el pederasta havia quedat amb dues nenes de 7 i 11 anys a les quals pretenia violar. No obstant això, quan l'home va arribar a l'allotjament i va trucar a la porta de l'habitació, va descobrir que tot es tractava d'una trampa. Les dues menors en realitat eren diversos policies que l'estaven esperant a l'habitació per a poder-lo detenir després d'una llarga investigació per enxampar-lo.

En veure's descobert i sense escapatòria, l'home intenta treure una arma de l'interior de la seva jaqueta, moment en què els policies intenten forcejar amb ell per prendre-se-la, fins que un dels agents l'acaba abatent a trets. L'home cau a terra indefens, mentre la resta d'agents el disparen fins que l'acaben matant. L'actuació, que ha generat una gran polèmica, ha sortit a la llum després que es fessin públiques les imatges de la càmera que un dels agents portava col·locada al seu uniforme i que ho va gravar tot.

El cos policial defensa l'actuació dels agents

Arran de l'actuació, el cap de la Policia de Seattle ha sortit en roda de premsa per defensar l'acció que van dur a terme els agents en aquell moment. "Per als nostres policies, aquestes situacions són perilloses, imprevisibles i poden agreujar-se ràpidament", ha apuntat. De fet, ha apuntat que un dels agents que va participar en l'operatiu va haver de ser ingressat en un centre hospitalari en haver rebut una ferida per arma blanca durant la disputa, tot i que no es tem per la seva vida. Per la seva banda, les autoritats han obert una investigació i estan revisant les imatges de la càmera per determinar si l'actuació va ser correcta o si es van cometre errors.