Un camioner d'una empresa d'Alacant ha mort esclafat per una tapa de claveguera a Bèlgica. L'home, de 50 anys i nacionalitat romanesa, treballava per a una empresa espanyola i va ser aixafat per una claveguera quan circulava la passada nit de divendres a dissabte en direcció cap a França per la carretera E42 a la província belga de Lieja. La tapa, d'uns 20 quilos, va ser llançada des d'un pont i va travessar el parabrisa del vehicle provocant la mort a l'acte del conductor. Les forces de l'ordre belgues han detingut cinc individus, dos d'ells menors d'edat, per la seva implicació en els fets. La Fiscalia, a més, tracta l'incident mortal com un assassinat.

Quan la tapa de claveguera de 20 quilos va travessar el parabrisa i va matar el camioner, la seva dona es trobava dormint al seu costat. Ella no va resultar ferida i va aconseguir fer-se amb el control del vehicle estirant el fre de mà. "Quan es llança una tapa de claveguera de 20 quilos des d'un pont, l'únic que s'aconsegueix és matar", va declarar la fiscal Régine Cornet, en destacar que es va tractar d'un acte deliberat. La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) ha manifestat la seva "commoció i profund pesar" després de conèixer la mort de l'home.

Cinc detinguts: un menor ha delatat els seus companys

La policia belga ha detingut cinc persones a la localitat d'Andenne, situada a la província de Namur, per llançar la tapa d'una claveguera pel pont pel qual va passar el camió. Segons ha confirmat la Fiscalia de Namur, els arrestats havien consumit càpsules d'òxid nitrós en el moment dels fets. D'altra banda, els cinc individus van ser localitzats, tal com ha recollit la premsa local, perquè un menor d'edat, un dels suposats implicats, es va presentar en una comissaria per testificar i va delatar els altres quatre.