La Guàrdia Civil investiga l'aparició d'un braç humà que un gos va trobar el passat 27 d'abril quan passejava tot sol per una zona rural a la Partida Espartal de Xixona (Alacant), entre el polígon industrial de la localitat i la subestació elèctrica, a tocar de la carretera CV-774. El propietari de l'animal, en veure'l que tornava a la finca amb un braç humà a la boca, va alertar ràpidament els cossos de seguretat i efectius de la Guàrdia Civil es van desplaçar fins al lloc. En una primera inspecció ocular, els agents van poder identificar per les ungles que l'extremitat pertanyia a una dona. A més, en un dels dits de la mà tenia un anell d'or amb una pedra incrustada.

Busquen la resta del cos

Els agents treballen per a poder identificar la víctima, que tot sembla indicar per l'estat en què es trobava el braç que podria haver mort fa diversos mesos. S'ha examinat l'anell que duia en un dels dits per si permet aportar alguna pista que ajudi a esclarir qui és. A més, s'ha muntat un dispositiu policial per intentar trobar altres parts del cos. Per la zona s'han fet constants batudes amb una gran quantitat d'agents, gossos, drons i, fins i tot, l'helicòpter. També hi han participat efectius del Servei d'Activitats Subaquàtiques, que han revisat basses de reg per si es podia trobar allà. De moment, però, no han aparegut més restes per cap lloc.

L'aparició de la resta del cadàver és clau no només per a poder identificar la víctima i saber de qui es tracta, sinó també per poder esbrinar com i quan va morir. Això permetria confirmar si ha estat una mort violenta i qui l'hauria matat. La Policia Local està col·laborant en la recerca de les restes que falten, donant suport a les tasques dutes a terme per la Guàrdia Civil, tot i que apunten que és important "no interferir en la investigació" dels fets.