Troben el cadàver d'una dona enterrada molt a prop de l'hospital d'Alzira (València). Es tracta d'una persona que va desaparèixer fa un mes a San Roque (Cadis). Busquen el seu marit, acusat d'aquest macabre assassinat.

Desaparició i assassinat de Jara Rose, vista per última vegada a San Roque

Els fets es remunten al dia de Nadal a la zona de Sotogrande de San Roque, on se li va perdre la pista a Jara Rose, una dona de 40 anys i natural de Rússia, amb nacionalitat estatunidenca. Gairebé un mes després dels fets, han trobat restes del seu cadàver enterrat molt a prop de l'hospital Alzira una ciutat del País Valencià, a més de 500 quilòmetres d'on va ser vista per última vegada.

Michael Martín, un home en crida i cerca acusat d'aquest crim masclista

La macabra troballa ha estat aquest divendres i la Policia Nacional està investigant el cas com un assassinat masclista. De fet, el seu marit, que també és nord-americà, està en crida i cerca com a presumpte autor dels fets. Segons les investigacions policials, el presumpte autor dels fets actualment està als Estats Units i es diu Michael Martín H. i té 55 anys.

Una amiga de la desapareguda va denunciar-ho a la Policia Nacional

Segons avança El Comercio, la Jara i el Michael van arribar a Espanya des d'Itàlia en cotxe i van passar Nadal a la zona de Sotogrande de San Roque. Les alarmes van saltar quan es va perdre el rastre de la Jara i una amiga seva que viu a València, va decidir posar una denúncia per desaparició el 9 de gener. 

Policía Nacional / EFE

La Policia Nacional investiga un assassinat masclista a València. La víctima és una dona que va desaparèixer per Nadal a San Roque (Cadis) i el seu marit està en crida i cerca / EFE

La Policia Nacional va obrir una investigació, que està en mans de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV), ja que des del primer moment, van determinar que no es tractava d'una desaparició voluntària.

Els policies pensen que la víctima va ser esquarterada

Així doncs, els agents van començar a rastrejar el recorregut que, presumptament, va fer l'home amb un cotxe de lloguer fins a arribar a una zona propera a l'hospital d'Alzira, on van trobar les seves restes mal enterrades. Els policies pensen que l'home va esquarterar la víctima, uns fets que encara no han estat 100% corroborats.

El presumpte assassí està als Estats Units

Els policies pensen que, un cop enterrat el cadàver, l'home va tornar cap a Itàlia i, des d'allà, va agafar un vol fins als Estats Units l'11 de gener, que seria on està ubicat actualment. Tot i que el presumpte assassí i la víctima són de l'estranger, els policies han obert una investigació per esclarir els fets com més aviat millor.