Un home mata a ganivetades la seva mare, fereix el seu pare i s'atrinxera en un terrat, on ha pogut ser detingut per la Guàrdia Civil. Ha passat a la localitat valenciana de Moncada.

Mata a la seva mare a ganivetades a València

Aquest matí, el carrer Pintor Sorolla de la localitat de Moncada, a València, ha estat escenari d'un crim. Un home ha matat a ganivetades la seva mare a casa seva i ho ha intentat amb el seu pare, que per sort ha resultat ferit, però segueix amb vida.

Guàrdia Civil arxiu|arxivament / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

Després de rebre l'avís del doble apunyalament, s'han activat diverses patrulles la Guàrdia Civil i Policia Local han acudit amb urgència al lloc, avança el mitjà Las Provincias. També s'ha desplaçat fins al lloc dels fets, l'habitatge familiar, un equip del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU).

Malgrat els esforços dels sanitaris, no s'ha pogut fer res per salvar la vida de la dona, mentre el pare ha estat atès i traslladat a un centre hospitalari.

Fereix el seu pare i s'atrinxera a la terrassa

Segons han informat fonts policials al mitjà citat, el parricida pateix una malaltia mental que podria haver-lo mogut a matar -o intentar-ho- els seus pares.

Un altre parricida segueix en crida i cerca a Barcelona després d'assassinar el seu fill de dos anys en un nou cas de violència vicària. Vicària se'n diu un tipus de violència de gènere que busca danyar a les exparelles amb el dolor de la mort d'un fill, encara que sigui en comú amb l'autor dels fets.

Parricidi a Barcelona: mata al seu fill de dos anys

En aquest cas es tracta de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, l'home més buscat del moment. Es tracta de l'home que presumptament va assassinar el seu fill de dos anys a l'hotel La Concordia de l'avinguda Paral·lel de Barcelona fa dues setmanes.

Martín hotel Barcelona / @mossos

Martín Ezquiel / @mossos

La mateixa nit va enviar a la mare del nen, de qui s'estava separant, diversos missatges d'amenaça, com "A l'hotel tens el que et mereixes". Aquestes amenaces són les que el converteixen en el principal sospitós del crim, a més de la seva fugida.

Poc després de saltar les alarmes, el Jutjat de guàrdia de Barcelona va decretar el secret de sumari sobre les actuacions. Va ser la mateixa dona que va alertar les autoritats de l'amenaça, però el desenllaç tràgic no es va poder evitar.

En recerca i captura

Posteriorment, la policia va rebre l'avís que informava de la troballa del cadàver d'un nen petit en una habitació de l'hotel, que era el fill de la denunciant i de Martín. Els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van provar de reanimar-lo sense èxit.

La policia catalana controla des d'aleshores estacions de tren, d'autobús, aeroports i els voltants dels habitatges de familiars, amics i companys del Martín, que residia en el Vendrell. Per la seva part, aquesta víctima de violència vicaria estava vivint en un immoble del districte de Sants-Montjüic de Barcelona amb el menor.

Martín, en recerca i captura, té 44 anys, mesura 1,78 centímetres d'altura, porta el cabell rapat, la barba retallada, té complexió atlètica i els ulls marrons. En el moment de la seva fugida vestia una samarreta grisa, uns texans i unes sabates vermelles, i no portava cap tipus de bossa o motxilla. Els Mossos han demanat que qualsevol persona amb informació truqui al 112.