La Marta del Castillo s'ha convertit en un dels crims més mediàtics de tota la història d'Espanya. Aquest mes de gener es compleixen 13 anys de la seva desaparició i assassinat i, en els darrers mesos, hi ha hagut avenços i novetats en la investigació.

Desaparició i assassinat de Marta del Castillo

La Marta, que en el moment dels fets tenia 17 anys, va ser assassinada el 24 de gener de l'any 2009 a Sevilla. Li va dir a la seva família que anava a parlar amb Miguel Carcaño i que més tard tornaria, però no ho va fer.

Les hores anaven passant i la Marta no tornava i la seva família es va començar a preocupar. Per aquest mateix motiu, van decidir posar una denúncia per desaparició, que no va activar el protocol de cerca de la menor fins al cap de 17 hores, un període de temps que hagués estat clau per localitzar-la, viva o morta.

Miguel Carcaño va confessar l'assassinat, però no va dir mai on estava el cos de la menor

Les investigacions policials, que van començar tard i malament, van permetre detenir sis persones per la seva presumpta implicació en el cas. Una d'aquestes persones era Miguel Carcaño, que va confessar l'assassinat, però no els va dir on estava el cos de la Marta, que actualment encara no han aconseguit localitzar.

Asesino y sospechosos crimen Marta del Castillo / Archivo

L'assassí i els sospitosos de la desaparició i crim de Marta del Castillo / Arxiu

Dues sentències i dues veritats jurídiques contradictòries

Miguel Carcaño ha donat moltes versions diferents dels fets i hi ha dues sentències que són contradictòries l'una amb l'altra. En una d'aquestes sentències s'explica que Carcaño la va assassinar i que el Cuco, que en el moment dels fets era menor d'edat, va encobrir el crim juntament amb una tercera persona desconeguda. No obstant això, a la segona sentència hi ha nom i cognom d'aquesta persona desconeguda: Francisco Javier Delgado, el germanastre de Carcaño.

Així doncs, hi ha dues veritats jurídiques contradictòries, gairebé tant com les set versions diferents que ha donat l'assassí confés del cas, amb el qual es va reunir el pare de la víctima perquè li digués on estava el cos de la seva filla, sense èxit. De fet, Antonio Castillo fins i tot va oferir regalar un pis a l'assassí a canvi que li digués on estava el cadàver de la Marta, però ell no va acceptar.

La nova pista clau per resoldre el cas Marta del Castillo

El cas Marta del Castillo encara s'està investigant i, de fet, rastrejaran els mòbils dels sospitosos per saber el punt exacte on eren el dia del crim, uns fets que no s'havien plantejat fins al moment. Aquest pas serà clau per saber on està el cos de la Marta i per esbrinar tots els caps sense lligar d'aquest macabre crim que tant va marcar la societat fa 13 anys.