Novetats en el cas de la desaparició i assassinat de Marta del Castillo: surt a la llum una carta de Miguel Carcaño, autor confés del crim, que assegura que la persona que va matar a la jove de 17 anys és el seu germà, que actualment està en llibertat.

¿Dónde está Marta? reviu el crim de Marta del Castillo a Netflix

D'ençà que a Netflix es va estrenar el documental ¿Dónde está Marta? s'ha reviscut un dels crims més mediàtics d'Espanya, el de la Marta del Castillo, una menor de 17 anys que va ser assassinada a Sevilla fa 12 anys.

En aquest crim hi va haver moltes persones implicades i molts sospitosos que van ser investigats per la seva presumpta implicació en els fets. Finalment, el cas va acabar amb Miguel Carcaño com a culpable de l'assassinat i amb 'El Cuco', que en el moment dels fets era menor d'edat, com a responsable d'un delicte d'encobriment de l'assassinat.

María García Mendaro, Francisco Javier Delgado i Samuel Benítez, els eterns sospitosos

No obstant això, hi ha molts caps sense lligar i uns eterns sospitosos, que han donat versions molt contradictòries dels fets. Aquests eterns sospitosos són María García Mendaro, Francisco Javier Delgado i  Samuel Benítez.

Miguel Carcaño, en total, ha donat set versions diferents del cas i a l'última d'elles culpa directament al seu germanastre, el Javier Delgado, que va estar ingressat a presó de manera provisional i que al cap de poc va sortir per falta de proves i, actualment, està en llibertat. De fet, va participar a la docusèrie de Netflix, on va donar versions bastant contradictòries del que va passar.

Marta del Castillo / EFE

Miguel Carcaño culpa al seu germanastre, Javier Delgado, de l'assassinat i desaparició de Marta del Castillo en una carta escrita des de la presó / EFE

"Ja va acabar fa anys el temps de mentir per encobrir al meu germà"

L'última versió que dóna l'assassí confés, culpa directament al seu germanastre, el Javier Delgado en una carta que va escriure a la presó l'agost de l'any passat, tot i que ha sortit a la llum en els darrers dies. "Ja va acabar fa anys el temps de mentir per encobrir al meu germà. Jo només puc relatar el que realment sé. De la resta, només el meu germà té les respostes", diu Carcaño a la carta.

Set versions diferents dels fets

En aquesta última versió dels fets, assegura que el 24 de gener del 2009, el dia del crim, va discutir amb el seu germanastre per un tema de la hipoteca. La Marta, que estava a casa dels germans aquell dia, va intentar posar pau a la discussió i va ser en aquell moment quan Javier Delgado, presumptament, la va matar d'un cop al cap amb la culata d'una pistola

Segons la seva versió, just després, va aparèixer 'El Cuco' que, quan va veure el panorama va fugir del lloc dels fets. Miguel Carcaño va ajudar al seu germanastre a desfer-se del cos de la Marta en una rasa a prop del lloc dels fets. "L'endemà vam anar al lloc on vam deixar el cos de la Marta i, des de llavors no sé res més del seu parador", diu Carcaño a la carta.

Finalment, ha aprofitat l'ocasió per explicar que vol col·laborar amb la justícia per esbrinar que és el que va passar aquella nit i ha posat a la seva disposició el seu mòbil que, gràcies a la geolocalització, podria ser determinant per saber més detalls sobre el crim.