La mare de Yéremi Vargas, el nen desaparegut a Gran Canària fa 14 anys, envia a la mare de l'Anna i l'Olivia un missatge d'esperança en aquesta recerca a contratemps que intenta localitzar les nenes desaparegudes dimarts passat amb el seu pare, Tomás Gimeno.

La mare del Yéremi parla a la mare de les nenes desaparegudes

Ithaisa Suárez, la mare del Yéremi, el nen desaparegut el 2007 i del qual encara no se sap res, ha enviat avui un missatge d'esperança a Beatriz Zimmermann, la mare de les nenes desaparegudes a Tenerife, segrestades pel seu pare Tomás.

Niñas Tenerife

Les nenes, d'un i sis anys, van ser segrestades pel pare a Tenerife, salpant enmig de la nit en un vaixell que va ser trobat buit i a la deriva / CND

Suárez és la mare a qui el 10 de març de 2007 li va desaparèixer el fill. Yéremi Vargas, amb 7 anys, jugava amb els seus cosins en un descampat al costat de casa de l'àvia, a Santa Lucía de Tirajana, Vecindario, un municipi de Gran Canària.

 A dos quarts de dues de la tarda se li va perdre completament el rastre i, segons alguns testimonis, van veure un cotxe de color blanc fugint del lloc on se l'havia vist per últim cop.

Yéremi Vargas / SOS Desaparecidos

El Yéremi va desaparèixer el 2007 quan jugava amb els cosins en un descampat de Gran Canària i mai més s'ha sabut res d'on està / SOS Desapareguts

El principal sospitós: "El Rubio", un pres que complia condemna a la presó d'Algesires, Cadis, per haver violat un nen.

Van ser els companys de cel·la els que van inculpar-lo, assegurant que el cas del Yéremi "se li havia anat de les mans i que l'acusat l'havia de fer desaparèixer". L'acusat, de nom real Antonio Ojeda, ho va negar tot i va rebutjar fer-se les proves d'ADN.

Yéremi, desaparegut fa 14 anys a Gran Canària

Finalment, l'any 2017, van arxivar el cas per falta de proves.

Antonio Ojeda va ser condemnat a cinc anys de presó per una agressió sexual a un altre menor que estava jugant al carrer l'any 2012 a Las Palmas, però no han trobat les proves suficients per inculpar-lo a la desaparició del Yéremi i, de fet, el 9 de març del 2020 va sortir de la presó.

Barco Tenerife Anna Olivia Tomás / EFE

El vaixell en què va marxar el Tomás va ser trobat l'endemà a la deriva a la zona del Puertito de Güímar / EFE

Ara, després de sis jornades de cerca desesperada de les nenes Anna i Olivia a Tenerife, Ithaisa Suárez ha enviat un missatge de suport a la mare de les petites, Beatriz Zimmermann. 

"Que no perdi l'esperança" és el que li recomana en aquests moments d'incertesa. A més, empatitza totalment amb ella i assegura que la desaparició d'un fill és "el pitjor que et pot passar".

"És el pitjor que et pot passar"

En declaracions a Cope Canàries, recollides per Efe, Ithaisa Suárez li transmet també "moltíssima força" i li aconsella que "faci cas" a tot el que li diguin els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, perquè són "els millors".

Tant, que està convençuda que "aviat tindrà  notícies" d'un cas que té en suspens a la societat de Tenerife.

La mare del Yéremi ha rememorat aquests dies com va ser la desaparició del seu fill a Gran Canària, assegurant que se sent identificada i que tot el que ha escoltat aquests dies en relació amb el cas de l'Anna i l'Olivia li "afectava moltíssim", i per això creu que el millor que es pot fer en aquests moments d'angoixa és "no mirar la tele i apartar-se de tot".

Un minut per l'Anna i l'Olivia, segrestades pel pare a Tenerife

Ithaisa Suárez recomana a la mare de l'Anna i l'Olivia "que confiï en el seu cor" i que "no escolti res més".

En aquesta línia, l'entorn de la mare de les nenes desaparegudes a Tenerife han fet circular un missatge per a "dedicar un minut" a enviar "els millors desitjos i bones energies, esperança i amor a l'Anna i l'Olivia".

"Esperem que es trobin bé i les portin aviat a casa", diu el text a què ha tingut accés Efe.

En altres declaracions, la mare de les nenes que van desaparèixer amb el seu exmarit, Tomás Gimeno, assegurava que pensava que les seves filles "es troben bé".