Un nou segrest parental. La mare de l’Adán (5 anys), l’Izán (7 anys) i el Jonathan (9 anys) va perdre la custòdia dels tres fills, tots menors d’edat, fa anys i només els podia veure en algunes ocasions, però aquest diumenge, després de visitar-los al centre tutelat de Madrid on eren, se’ls va emportar i no els ha tornat. El cas d’aquesta mare i els tres menors té similituds amb el cas de Juana Rivas, que fa pocs dies va rebre l’indult per part del govern espanyol.

La mare no té la custòdia i s’ha emportat els nens

La policia ho investiga com un segrest per part de la mare, la Nieves, l’exparella del Miguel, el pare dels nens. L’home, després d’un temps i diversos procediments judicials, ha recuperat part de la custòdia. 

La mare, que només els podia veure alguns dies, i sempre recollint-los al centre de menors, però aquest diumenge al vespre no els va tornar. Ahir, dilluns, el centre va posar en coneixement de la policia la desaparició dels tres menors.

Viatge en tren per fugir de Madrid

Ara mateix els tres menors estan desapareguts i ningú sap on són. La policia creu que la mare va agafar els tres nens i se’ls va emportar amb tren cap a Còrdova, on tenen família. 

Creuen que el viatge va ser amb aquest mitjà de transport, ja que el cotxe de la mare està avariat i la policia l’ha pogut localitzar. Els tres nens vivien en un centre de menors tutelats pel govern d’ençà que l’autoritat judicial els hi va revertir la custòdia dels nens als seus pares.

Col·laboració ciutadana per trobar els tres nens segrestats

En diversos missatges publicats per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es demana col·laboració ciutadana per trobar l’Adán, de 5 anys, Izan, de 7, i Jonathan, de 9. L’Adán fa 100 centímetres i pesa 18 quilos té els ulls marrons i cabells castanys.

nens segrestats

Els tres nens amb el seu pare, Miguel / ElCaso.cat

El mitjà dels germans, l’Izán, fa 130 centímetres, pesa 30 quilos i també té els ulls marrons i els cabells castanys. El més gran dels nens, Jonathan, fa 140 centímetres, 36 quilos de pes i, igual que els seus germans, té els cabells castanys i els ulls morens. 

En les crides d’alerta i ajuda que han enviat diverses associacions i també els cossos policials es demana als ciutadana que difonguin les imatges dels tres nens per poder-los trobar i que si tenen alguna pista d’on s’amaga la mare amb els tres nens, que truquin al 112, el telèfon d’emergències.

Un cas amb paral·lelisme amb el cas de Juana Rivas

Fa pocs dies es confirmava l’indult del govern a Juana Rivas que l’any 2016 va sortir d’Itàlia amb els seus dos fills per evitar haver d’entregar-los al seu pare, Francesco Arcuri. La mare havia denunciat el seu pare per maltractament i per evitar que els dos nens tornessin amb el seu pare, els va “segrestar”. 

Després de rebre una ordre judicial que l’obligava a entregar els fills a Arcuri, la dona no va fer cas, i va acabar detinguda i a presó -amb una condemna de dos anys i mig de presó-, tot i que finalment, el passat 16 de novembre, va quedar indultada per part del govern d’Espanya. En el cas de Juana Rivas, després de l’indult, li suspenen la pena que li prohibia tenir la custodia dels nens a canvi de diversos dies de treball a la comunitat. 

A l’espera de la resolució del cas de l’Adán, l’Izán i el Jonathan

Caldrà veure com acaba el cas de la Nieves i dels tres nens menors d’edat segrestats, si els acaba entregant, si la policia la pot detenir. En tot cas, la Policia Nacional creu que la dona no té intenció de fer mal als tres nens.