Juana Rivas ha sortit aquest dimarts del Centre d'Inserció Social (CIS) Matilde Cantos de Granada i podrà complir la condemna a casa seva, segons han avançat fonts penitenciàries aquest dimarts al matí. Hi va ingressar no fa ni una setmana.

La dona va ingressar el passat dia 11 en aquest CIS per a complir la condemna de dos anys i mig de presó que se li va imposar per no haver lliurat als seus fills al pare l'estiu de 2017.

A proposta de la Junta de Tractament d'aquest centre, la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries va donar a la dona el tercer grau i li va aplicar l'article 86.4 del Reglament Penitenciari, la qual cosa suposa complir la pena a casa amb polsera de control telemàtic.

Han valorat que va entrar voluntàriament a la presó

Com que la dona va ingressar voluntàriament i la condemna que se li va imposar no era superior a cinc anys i que es tracta del seu primer delicte i que la seva causa té una antiguitat superior a tres anys, els responsables de la presó ha acceptat aquesta mesura i l'ha deixat sortir de la presó.

Segons fonts penitenciàries, a tot això s'hi afegeix la seva adaptació social i el suport familiar del qual gaudeix, altres requisits que la normativa penitenciària estableix per a poder concedir un tercer grau en règim obert.

Carlos Aránguez, advocat de Juana Rivas, ha valorat aquest dimarts la concessió del tercer grau penitenciari assegurant que compleix "tots els requisits legals" per a poder gaudir d'aquest benefici penitenciari i ha explicat que continuarà impulsant la petició d'indult.

Juana Rivas / EFE

Juana Rivas en el moment d'entrar a presó, fa menys de dues setmanes / EFE

No podrà sortir de casa seva

Rivas haurà d'estar a casa seva, d'on podrà sortir per a les seves tasques habituals, i estarà supervisada mitjançant un braçalet de control telemàtic.

"Valorem molt positivament aquesta decisió. Juana Rivas compleix tots els requisits legals per a poder gaudir d'aquest benefici penitenciari", ha explicat el seu advocat, que ha insistit que continuaran "lluitant" perquè Juana recuperi als seus fills "al més aviat possible".

En aquest sentit, ha indicat que continuarà impulsant la petició d'indult que ja van formular el passat 4 de maig i que encara està pendent de resolució.

El cas Juana Rivas

L'empresonament divendres passat de Rivas en un centre d'inserció social de Granada va posar fi a un llarg periple judicial des que, a l'estiu de 2017, es negués a lliurar als seus fills a la seva exparella.

Juana Rivas va estar un mes en parador desconegut amb els seus fills amb l'argument de protegir-los de la seva exparella i pare dels menors, l'italià Francesco Arcuri, qui l'any 2009 va ser condemnat per violència de gènere. L'any 2016 va tornar a ser denunciat per ella.