La Policia Nacional deté una dona de 49 anys i la seva filla de 14 per segrestar, torturar i intentar matar a la seva veïna embarassada a casa seva, al municipi de Telde, a Gran Canària.

La Policia Nacional deté una dona i la seva filla de 14 anys

Els fets van tenir lloc dimecres passat a la zona El Calero de la localitat, quan un veí va trucar al telèfon d'emergències 091 per alertar que estava sentint crits d'una dona dins d'una casa.

Diversos agents es van traslladar llavors al lloc dels fets, comprovant que una dona estava cridant i demanant auxili, segons informa la Direcció Superior de Policia de les Canàries en un comunicat.

Després de picar diverses vegades a la porta, una dona des de dins va respondre: "No passa res, estem fent un joc", i es va negar a deixar-los passar.

Torturen una dona embarassada: lleixiu i un sac al cap

És per això que els agents, que continuaven sentint crits, van haver de tombar la porta i retenir les habitants. En una habitació de la casa van trobar una dona embarassada, en avançat estat de gestació, que estava lligada amb cinta d'embalar i el cos xop de lleixiu.

Dona embarassada / Pxfuel

Dona embarassada / Pxfuel

Ella mateixa, conscient, va explicar als agents que havia anat a casa de la seva veïna perquè li havien ofert unes joguines per al bebè que esperava. Una vegada dins de l'habitatge, va pujar a la planta de dalt, on va agafar uns peluixos i es va disposar a anar-se'n.

Li anaven a donar una joguina per al nadó que esperava

Però en aquell moment, la seva veïna, de 49 anys, i  la filla, de 14, la van agafar amb força i la van tirar a terra, li van posar una bossa de plàstic a la boca, la van lligar amb precinte, li van posar un sac al cap i la van ruixar amb lleixiu.

A causa de les ferides del forcejament, la dona embarassada va haver de ser traslladada en ambulància a un centre hospitalari de la capital de Gran Canària.

Policia Nacional detenció / Policia Nacional

Detenció per part d'agents del CNP / Policia Nacional

Després d'estabilitzar la víctima i prendre-li declaració, els agents de la Policia Nacional van detenir mare i filla com presumptes autores dels delictes de temptativa d'homicidi i detenció il·legal.

Temptativa d'homicidi i detenció il·legal

Cap de les dues no tenia antecedents i els policies van informar dels fets a la Secció de Menors de la Fiscalia Provincial de Las Palmas, que va ordenar que la menor passés a la seva disposició.

A més, la Policia Local de Telde va haver d'intervenir en la custòdia de diverses mascotes que es trobaven a l'immoble: vuit gossos i onze gats.

Per la seva part, quan finalitzin les diligències policials, la mare detinguda serà posada a disposició de l'Autoritat Judicial competent.