Una mare d'Almeria ha descobert gràcies a uns missatges de WhatsApp que la seva filla, una nena menor d'edat, era víctima d'explotació sexual des de feia dos anys.

Explotació sexual a Almeria

La mare de la menor va descobrir que la seva filla, juntament amb altres tres menors de 13, 15 i 16 anys, eren víctimes d'explotació sexual a Almeria des del 2019.

Tot va començar quan la mare va descobrir uns missatges de WhatsApp al mòbil de la seva filla que li van resultar molt sospitosos i, després d'una llarga investigació policial, per fi ha descobert que es tractava d'una xarxa d'explotació sexual de menors d'edat.

Violación / Pixabay

Una mare descobreix que la seva filla, menor d'edat, és víctima d'explotació sexual gràcies a uns missatges de WhatsApp a Almeria / Pixabay

La proxeneta es feia amiga de les víctimes

La proxeneta era una dona que, aprofitant la curta edat de les seves víctimes, entaulava una "amistat" amb elles fins a aconseguir explotar-les sexualment i, per aquest mateix motiu, tant ella com nou persones més han estat detingudes per la seva presumpta implicació amb el cas.

Els detinguts es podrien enfrontar a penes de presó per delictes de prostitució, corrupció, abús de menors i explotació sexual. El modus operandi era sempre el mateix: la proxeneta contactava amb els "clients", que pagaven per agredir sexualment nenes menors d'edat, a través de pàgines de contactes i xats sexuals.

Alguns dels homes que sol·licitaven aquests "serveis", els contractaven de manera setmanal durant almenys dos anys. La proxeneta cobrava la meitat dels diners que guanyaven les menors i les acompanyava fins on es trobaven els "clients" a pobles i aparcaments allunyats a Almeria.

Deu persones detingudes

Tot i que la investigació va començar al juny 2020, ha estat actualment quan han aconseguit detenir tant a la proxeneta com a les nou persones més implicades en aquesta xarxa d'explotació sexual a menors d'edat.​