La previsió de mal temps per als pròxims dies ha fet que la recerca de José Antonio Martínez quedi aturada per segona vegada en quinze dies. El muntanyenc català, de 45 anys, va desaparèixer el passat 29 de desembre mentre feia una ruta per la serra de Béjar, a Salamanca, i des de llavors que no se sap res d'ell.

El passat 7 de gener se suspenia la recerca per primer cop, també a causa de les males condicions meteorològiques, i segons la família de l’excursionista, veí de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), no es preveia reprendre-les abans del febrer. L’entorn de José Antonio va denunciar per les xarxes socials aquesta decisió, així com el fet que el dispositiu de recerca mancava d’efectius suficients per a trobar-lo aviat.

Suspenen la recerca una setmana després

El passat 10 de gener es reprenia la recerca, "amb un ampli dispositiu i un operatiu de persones i mitjans" amb més agents de Protecció Civil i un helicòpter que sobrevolés el territori. No obstant això, aquest segon intent per trobar el muntanyenc ha hagut d'aturar-se només sis dies després a causa del mal temps. Fonts de la subdelegació del govern espanyol a Salamanca han explicat a EFE que no poden pujar fins al cim del Calvitero, on es va perdre la pista a José Antonio. "Sembla que durant uns quants dies continuarà essent així", deien en referència a les condicions adverses que els impedeixen continuar amb la seva feina.

Per la seva part, els agents de Protecció Civil que participaven en el dispositiu van aturar la seva tasca ja el dissabte. "No podem posar en perill els equips", asseguraven des del 112 a la citada agència. No obstant això, els especialistes del Grup de Rescat Especial d'Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil (GREIM) està avaluant les condicions cada dia, tot i que apunten que "la setmana que ve no serà bona meteorològicament".

Més de dues setmanes sense rastre de José Antonio

José Antonio va desaparèixer mentre feia una ruta a peu per la serra de Béjar, en concret pel camí que uneix la plataforma del Travieso amb el cim del Calvitero, situat a més de 2.000 metres d’altura. El desaparegut i la seva dona havien decidit passar les festes de Nadal al poble d’ella, Ceclavín, situat a Càceres, i el dia 29 José Antonio va decidir sortir sol a fer l’excursió.

Tot i que encara no s’ha trobat cap rastre d’ell, els equips de rescat estan treballant amb la hipòtesi que el muntanyenc mai ha sortit de la serra, i que segurament s’havia refugiat en algun indret de la muntanya.