Vladímir Putin, el president rus que passarà a la posteritat com el que va arrasar amb Ucraïna i va assassinar milers de civils, entre d'altres, està en el punt de mira de nou. Ara, els seus gestos i la seva vida personal també són una prioritat per a moltes persones que busquen el perquè de la seva agressivitat i crueltat. Sempre misteriós i gelós de la seva intimitat, a poc a poc s'han aclarit algunes de les incògnites sobre la seva família i parador. D'altra banda, sempre li persegueixen els rumors sobre la seva salut i possibilitats de malaltia, sobretot arran la seva manera de caminar, movent només un braç.

La malaltia de Vladímir Putin

El balanceig de la seva manera de caminar recau en el braç esquerre i al llarg dels anys s'ha observat que la mà dreta gairebé ni la mou. El descobriment d'aquest fenomen va portar un grup internacional de científics a investigar el 2015 el comportament del president de Rússia i va poder descartar el rumor que patia la malaltia Parkinson, ja que no comptava amb altres dels símptomes, com la tremolor de mans o problemes de coordinació.

president rus vladimir putin / Europa Press

Vladímir Putin mou només un braç en caminar, i això va desencadenar rumors que patia Parkinson / Europa Press

L'estudi dels neuròlegs, que es va publicar en el British Medical Journal, va determinar que la manera de caminar de Putin, després d'analitzar centenars de vídeos en què se li veu caminant en actes oficials, es diu "el pas del pistoler", que ve dels seus 16 anys d'experiència com a agent del KGB, el servei d'intel·ligència i policia secreta de l'URSS, actiu des de 1954 a 1991. Van ser els mateixos investigadors que van donar amb el "manual d'entrenament del KGB rus", segons NBC News.

Per què no mou el braç dret en caminar

En aquest document van poder trobar alguns dels mètodes per entrenar que serien espies o agents secrets per al KGB. Un dels investigadors detallava el contingut del manual al mateix mitjà: "Segons aquest manual, els agents del KGB van rebre instruccions de mantenir la seva arma a la mà dreta a prop del seu pit i avançar amb un costat, generalment l'esquerre, presumiblement permetent als subjectes treure l'arma el més ràpid possible quan s'enfronten a un enemic".

Aquesta revelació suposa que, a causa de la seva instrucció en l'agència d'intel·ligència, que incloïa defensa en qualsevol situació, el seu braç dret es manté proper al cos perquè seria l'espatlla a la qual portaven l'arma i els permetria treure-la abans, mentre que l'esquerre es balanceja d'una forma un tant exagerada. És per això que també se sospita en l'estudi que el braç podria utilitzar-se com a escut en cas d'agressió.

Vladímir Putin / Europa Press

L'estudi descarta el parkinson i atribueix el seu comportament a l'entrenament del KGB / Europa Press

La investigació, malgrat estar centrada a Vladímir Putin, incloïa els exemples d'expresidents com Dmitri Medvédev o dels exministres Anatoly Serdyukov i Sergei Ivanov, que tenen una forma semblant de caminar, coincidint que els tres van ser agents de la intel·ligència russa KGB, reforçant la seva teoria del "pas del pistoler" com a conseqüència de l'entrenament. Malgrat descartar el Parkinson, al voltant de l'opac president hi ha altres rumors de diferents malalties que no han pogut ser confirmades, com sí que han estat revelats el parador de la seva família i el seu búnquer de luxe a Sibèria, o el preu del seu oasi milionari a Espanya.