Vladímir Putin continua envaint cruament Ucraïna, saltant-se els acords d'alto el foc i assassinant els civils que intenten sortir del país a través dels corredors humanitaris. Des d'Occident es reacciona a cop de sanció, vetant Rússia en transaccions econòmiques, tancant botigues i anul·lant negocis amb el país. La passada setmana es parlava de la pèrdua milionària personal de Putin a Espanya, les seves vacances a Altea, a la costa alacantina, on passava temporades en vil·les de luxe. Però, què valen les mansions d'Altea Hills, el lloc favorit del president a Espanya?

Altea Hills, el lloc de vacances de Putin a Espanya

Altea Hills és una urbanització de luxe situada en el pendent de la serra de Bèrnia, que voreja el municipi alacantí d'Altea, una de les localitats més demandades i turístiques de la costa valenciana. En total, 700 ciutadans russos estan empadronats permanentment en aquest poble blanc, dels 25.000 que ho estan a tota la província valenciana, segons dades de la Casa Rússia a Alacant. Uns quants privilegiats presumeixen de ser veïns de Vladímir Putin i d'habitar el luxós complex.

Altea Hills / Arxiu|Arxivament

Altea Hills era la destinació de vacances de Putin en Espanya / Arxiu

Privilegiats perquè els preus dels habitatges en la urbanització no estan a l'abast, ni de bon tros, de tothom. De fet, només ciutadans russos d'alt nivell han estat capaços d'accedir a una de les vil·les de la zona, que evidencia la majoria d'habitants russos i d'altres països de l'est d'Europa amb cartells en escriptura eslava, així com es demostra el seu poder amb els sistemes de seguretat per accedir, que compten amb circuit tancat de càmeres i vigilància 24 hores al dia, a més de necessitar autorització per entrar.

La urbanització més luxosa per als milionaris russos a Alacant

En dades recollides per ABC, Altea Hills estima que un de cada quatre propietaris són de procedència russa i presumeixen que mai no s'ha produït cap robatori en un dels habitatges. Aquestes comoditats i seguretat atreuen personalitats que busquen discreció o anonimat, com va ser el cas de Vladímir Putin. Encara que mai no s'ha obtingut prova gràfica de les seves estades allà, una agent immobiliària admetia el 2019 al programa de Cuatro Fuera de cobertura que el mandatari acudia dues vegades a l'any a la urbanització.

Altea Hills / Idealista

Els xalets d'Altea Hills s'acosten als tres milions d'euros de mitjana / Idealista

Realment, és el preu de les cases el que permet només a l'elit russa la seva compra, amb un valor mitjà d'entre dos i tres milions d'euros, uns 5.000 euros per metre quadrat, informa el mateix mitjà. De fet, les vil·les ocupades per multimilionaris russos superen els set milions d'euros i les immobiliàries -moltes amb cartells en rus- no tenen problemes per aconseguir hostes o compradors. A més, el complex sembla haver estat creat directament per a ells, ja que al seu interior es troba l'església ortodoxa russa més gran d'Espanya.

Quant costen els xalets on estiuejava Vladímir Putin

Tots aquests luxes i comoditats s'afegeixen a clubs esportius i spas com el balneari mèdic Sha Wellness, en l'Albir, un dels més luxosos del món, amb tractaments naturals que parteixen dels 8.000 euros i que atreuen celebritats de tots els països del món. És aquí on el 2014, en ple conflicte a Crimea, La Razón afirmava que Vladímir Putin havia anat a tractar-se contra l'envelliment i perdre pes.

Ara, tanmateix, aquests luxes queden enrere per al president dictador, que ja ha estat vetat en la majoria de països europeus, així com la seva família, de la que s'ha pogut saber fins ara ben poc, encara que avui es revelava la ubicació d'un dels seus búnquers més misteriosos i ostentosos. També es van aclarint incògnites sobre la seva presumpta relació -o fins i tot matrimoni- amb la gimnasta olímpica Alina Kabaeva.