Els pares de Madeleine McCann, la nena que va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Praia da Luz (Portugal) han fet un emotiu comunicat en assabentar-se que han imputat un home com a presumpte autor del seu segrest i assassinat. Tot i que els investigadors pensen que Christian Brueckner la va assassinar, els pares de la petita no perden l'esperança en què, 14 anys després dels fets, sigui viva.

"Ens sentim satisfets en saber que les autoritats portugueses han declarat com a acusat un home alemany amb relació a la desaparició de la nostra estimada filla Madeleine. Això és el reflex d'una llarga investigació, però és important destacar que l'acusat encara no ha estat assenyalat per cap delicte específic relacionat amb el cas Madeliene", expliquen els pares de la víctima en un comunicat, que ha corregut com la pólvora en l'àmbit internacional. 

Christian Brueckner, el sospitós del segrest i assassinat de Madeleine McCann

El presumpte autor dels fets és Christian Brueckner, un home que, segons Fiscalia d'Alemanya és, sense cap mena de dubte, el responsable de la desaparició i assassinat de la petita Madeleine. Es tracta d'un pederasta i violador en sèrie que ja va ser condemnat per agredir sexualment una dona al mateix lloc on, presumptament, va segrestar la nena.

Actualment, està complint condemna a la presó per tràfic de drogues i assegura que no té res a veure amb el cas Madeleine McCann, tot i que hi ha moltes proves i indicis que el situen en el lloc dels fets. Una de les proves clau és la geolocalització del seu telèfon i les declaracions que va fer als seus amics, que testificaran en el judici.

Christian Brueckner caso Madeleine / Cedida
Christian Brueckner és el presumpte autor del segrest i desaparició de la Madeleine McCann: els pares de la víctima no perden l'esperança que sigui viva / Cedida

"Tot i que la possibilitat és petita, no hem perdut l'esperança que la Madeleine sigui viva i de reunir-nos amb ella"

Al Regne Unit, estan tractant el cas com una desaparició, però els investigadors alemanys ho tracten com un assassinat. Així i tot, els pares de la nena, no perden l'esperança i pensen que podria estar viva, tal com expliquen ells mateixos en el comunicat: "Tot i que la possibilitat és petita, no hem perdut l'esperança que la Madeleine sigui viva i de reunir-nos amb ella". 

Sense rastre de la petita Madeleine, vista per última vegada fa 14 anys

La Madeleine tenia 3 anys quan va ser vista per última vegada. Era natural del Regne Unit i va anar a passar uns dies de vacances amb els seus pares a Praia da Luz. Mentre estava dormint, algú es va colar a l'interior de l'apartament i la va segrestar. Des de llavors, se li ha perdut completament el rastre i s'ha convertit en un dels casos més mediàtics de desaparicions en l'àmbit internacional.

S'han invertit milions d'euros per buscar pistes per saber què va passar la nit dels fets i, després de més d'una dècada d'investigacions, per fi han aconseguit identificar l'home que, presumptament, la va segrestar i la va assassinar. Caldrà esperar que se celebri el judici per esbrinar si, finalment, l'home és condemnat pel segrest i assassinat de la Madeleine.