Com si es tractés de la famosa pel·lícula australiana, ahir a la tarda l’AP-7 es va convertir, a l’altura de Tarragona, en una escena de Mad Max. Al voltant de les sis de la tarda una patrulla dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona van detectar, en sentit València, un vehicle a gran velocitat. Quan el van intentar aturar a l’Àrea de Servei del Mèdol, el conductor tot i que inicialment va fer cas de les indicacions dels agents, sobtadament va accelerar i fugir a gran velocitat.

ap7 003
Imatge de les bosses, a la part de darrere del vehicle interceptat pels Mossos a l'AP-7, a Tarragona

Fins després de sis quilòmetres a gran velocitat, els Mossos d’Esquadra no van aconseguir aturar el vehicle, la persecució es va allargar des del punt quilomètric 233 fins al 239, sempre en direcció cap al sud del país. Amb el cotxe aturat i el conductor assegurat, els agents de trànsit dels Mossos d’Esquadra, van comprovar que l’interior del vehicle desprenia una forta olor de marihuana. A l’interior del vehicle van trobar diverses bosses de brossa de gran capacitat plenes de cabdells de marihuana als seients posteriors i també al maleter amb un total de gairebé 20 quilos de marihuana. L’home va quedar detingut per un delicte contra la salut pública. Però el conductor i el cotxe encara amagava més sorpreses. 

Els agents van comprovar que el conductor, un home de 34 anys de nacionalitat espanyola, no tenia permís de conduir des de l’any 2009, quan li van retirar per la manca de la totalitat dels punts del carnet. Arrestat, els Mossos van gestionar la retirada del vehicle de l’autopista. 

Marihuana per tot arreu

Està previst que durant aquest dijous el detingut sigui entregat al jutge de guàrdia de Tarragona acusat dels delictes de tràfic de drogues, resistència i desobediència i conduir sense permís.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, de manera paral·lela, ha obert una investigació per aclarir els fets i esbrinar d’on sortien els 20 quilos de marihuana que l’home transportava. Just ahir la Guàrdia Civil va fer un gran operatiu per tot el país que va acabar amb tretze arrestats i la confiscació de 2.500 plantes. No gaire lluny de l’AP-7, a Prades, fa dos dies, els Mossos van desmantellar dues plantacions de la màfia albanesa amb 20.000 plantes.

ap7 002
Els agents van trobar 20 quilos de marihuana en bosses al cotxe / CME