Surten a la llum més implicats a la macrotrama de passaports covid falsos. Algunes de les persones que van contractar aquests serveis són famosos futbolistes d'elit, empresaris i culturistes, que estan sent investigats per comprar PCR i passaports falsos.

Fa mesos, la Policia Nacional va obrir una investigació, ja que van descobrir un grup de negacionistes de Telegram on diverses persones oferien passaports i PCR falsificades. Els estafadors tenien una infermera contractada que accedia al Registre de Vacunació i posava els noms dels clients com si haguessin rebut la pauta de vacunació completa quan, en realitat no la tenien.

Omar Montes, entre les persones que es va vacunar falsament contra la covid

En un principi, van detectar un total de 1.600 persones que havien contractat aquests serveis, entre els quals es troba Omar Montes, que ha negat la seva implicació en els fets. En total van detenir sis persones que, presumptament, lideraven aquesta macrotrama, entre les quals hi ha una infermera d'un hospital de Madrid, que tenia un paper clau en aquesta estafa.

Omar Montes / Europa Press

Omar Montes és un dels 2.200 investigats en la macrotrama de passaports covid falsos de Madrid: han descobert que hi ha més famosos implicats en aquest delicte de falsedat documental i contra la salut pública / Europa Press

Descobreixen més de 600 persones més que no estan vacunades

L'Operació Jenner, nom amb el qual han batejat aquesta investigació, ha descobert que hi ha més implicats: han arrestat quatre persones més i han pogut detectar altres 600 persones que estaven inscrites al registre de vacunació sense haver estat immunitzats, explica El Español.

Famosos empresaris i esportistes a la macrotrama

La Policia Nacional ha enxampat diversos esportistes d'elit, empresaris i delinqüents que, presumptament, havien contractat aquests serveis. De moment, no ha transcendit la identitat d'aquestes persones, però són famosos que es dediquen a diferents àmbits: des del món dels esports fins a les fiances

Delicte de falsedat documental i contra la salut pública

Entre la primera part de la investigació i la segona, hi ha un total de 2.200 persones que estan sent investigades per dos delictes: un de falsedat documental i un altre contra la salut pública. Per evitar ser enxampats, feien el pagament en bitcoins: els estafadors demanaven entre 200 i 1.000 euros pel certificat, depenent de les demandes dels clients.

No es descarten noves detencions

Els líders d'aquesta macrotrama ho dirigien tot des de França i ja han alertat a les autoritats del país dels fets. La investigació està en mans de la Policia Nacional i no es descarten noves detencions