Els Mossos d’Esquadra, de manera conjunta amb el Servei de Vigilància Duanera (SVA), han iniciat a primera hora d’aquest dimarts, 24 de maig, un important operatiu policial per detenir a diverses persones relacionades amb el tràfic de droga, sobretot marihuana, per tot Catalunya. De manera coordinada, a les sis del matí s’han fet entrades en diversos punts de Catalunya, principalment al Camp de Tarragona, Penedès i Girona. 

La investigació ha acabat aquest dimarts amb l’entrada a 37 punts repartits per tot el territori. La majoria, naus i locals, però també pisos. En total, s'han fet 50 detencions de les 60 que n'hi havia previstes. Entre altres llocs, s'han fet entrades a Vilanova i la Geltrú, a Bisbal del Penedès i a Lloret de Mar.

Es desconeix, a hores d’ara, el paper de tots els arrestats i la seva funció en l’escala directiva d’aquesta organització criminal que s’han explotat sota la batuta de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera. La majoria dels detinguts són de nacionalitat albanesa. S'espera que es facin més detinguts durant els properes dies.

Operativo antidroga Catalunya / ACN
Macrooperatiu en contra del tràfic de droga a Catalunya: es faran 37 entrades amb 50 detinguts / ACN

Nou cop contra la marihuana

Els Mossos d’Esquadra han entrat en diverses plantacions per tot el país, gairebé en totes les regions policials de Catalunya, per desmantellar conreus de marihuana i detenir-ne els jardiners i responsables.

En el dispositiu han participat efectius de diferents unitats, des del Grup Especial d’Intervencions, fins a la Brigada Mòbil, l’ARRO, la Divisió d’Investigació Criminal i la unitat canina, entre altres.

Es preveu que la policia catalana donarà més detalls d’aquesta nova operació antidroga que ha posat en marxa la policia de Catalunya, on han participat més de 700 efectius i que ha avançat ElCaso.cat.