Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han efectuat una macrooperació contra el narcotràfic que ha acabat amb una seixantena de detinguts, entre ells cinc agents de la Guàrdia Civil, presumptament. Els investigadors calculen que els beneficis de les operacions d'entrada de droga a la península ascendeixen fins als 525 milions d'euros.

Cinc agents de la Guàrdia Civil, i uns altres tres que estan sent investigats, presumptament formaven part d'una de les organitzacions criminals de narcotràfic més perilloses, tal com ha avançat Pablo D. Almoguera a El Confidencial. L'esmentada organització controlava l'entrada de drogues pels ports de Tànger i Algesires. En aquest últim treballaven els cinc detinguts, suposadament garantint que la droga entrés a la península sense ser detectada. La importància d'aquesta operació rau, segons apunta el mitjà, en què no només s'ha donat un fort cop a dues de les organitzacions de narcotràfic més perilloses, sinó en què s'han descobert i liquidat les trames corruptes que facilitaven l'entrada de les substàncies a Europa.

Han confiscat tones inimaginables de cocaïna i haixix

Les dues organitzacions criminals que es dedicaven al narcotràfic són el Clan del Tànger i el Clan del Sud, que El Confidencial defineix com "les dues xarxes de més impacte en el tràfic de drogues" a través de l'Estret de Gibraltar.

Els cossos de seguretat espanyols feia un any i mig que treballaven en aquesta operació, anomenada Corsini-Imperium, la qual s'ha saldat amb un total de 61 persones detingudes, 31 d'elles a Espanya, i xifres inimaginables de droga confiscada. Tal com ha avançat el mitjà, en aquesta macrooperació s'han aconseguit confiscar més de 83.680 quilos de resina d'haixix, i 976 tones de clorhidrat de cocaïna. A més, els investigadors els fan partícips de la introducció d'uns altres 67.275 quilos d'haixix, i de 6.200 de cocaïna. Els beneficis d'aquestes operacions de contraban s'apropen als 525 milions d'euros.

Intervencions arreu del país

La macrooperació ha comptat amb intervencions arreu del país, en ciutats com ara Barcelona, Palma, Ceuta, Cadis, Màlaga o Granada, segons El Confidencial. A més de la confiscació de la droga, en les esmentades intervencions els agents van localitzar milers de joies i diverses armes de foc; entre elles, un AK47 d'or i brillants, apunta el mitjà. També es van intervenir 35 vehicles, majoritàriament camions, amb els quals les diferents organitzacions distribuïen la droga per Espanya i Europa.