La mare d'Antonio David, el menor amb discapacitat desaparegut el passat 12 de setembre i que ella va confessar haver matat, ha quedat en llibertat. El nen encara no ha estat trobat.

Llibertat per a la mare de l'Antonio, a qui va confessar haver matat

Macarena Díaz, la mare de l'Antonio, va ser donada d'alta divendres del centre hospitalari en el qual va estar ingressada després que el Jutjat d'Instrucció número 2 de Morón de la Frontera dictés per a ella llibertat amb càrrecs.

Des d'aleshores, es troba a casa de l'àvia del menor, a la localitat sevillana on tot va començar, Morón de la Frontera.

Antonio Barroso / SOS Desapareguts

Antonio David Barroso / SOS Desapareguts

Tal com detalla el diari Información, la Macarena continua sent investigada per la desaparició del seu fill menor, del qual va confessar l'assassinat al setembre. La Policia Nacional investiga sense parar per reconstruir els fets.

Un viatge amb cotxe de Sevilla a Segòvia

La mateixa Díaz va ser interceptada a Segòvia conduint un cotxe, ja sense el seu fill, dependent i en cadira de rodes, i va confessar haver-lo matat i llançat a un contenidor de les rodalies de Madrid.

L'última persona que va veure el nen va ser el recepcionista d'un hotel de Talavera de la Reina, a Toledo, on van dormir mare i fill i se'n van anar al matí sense ser vistos.

Des d'aleshores les versions de la dona, que pateix un trastorn mental, han anat canviant. En un primer moment va declarar que el menor feia uns dies que tenia febre i que li havia donat una xeringa amb aigua.

Però després va relatar que l'Antonio havia mort i que, després de passar quatre dies sola amb el cadàver del seu fill, va sortir de casa seva a Morón de la Frontera. Va buidar el domicili de mobles i va penjar anuncis de venda.

Mort durant dies

Segons ella, va arribar amb el menor ja mort a l'hotel Los Perales de Talavera, on el va portar tapat amb una manta. De fet, l'empleat de l'hotel va afirmar que va veure el nen "adormit".

L'etapa final del viatge va ser en direcció a Madrid. La Macarena va declarar als psiquiatres que aquella última nit va dormir al costat del cadàver del nen i l'endemà va ficar el seu fill al cotxe i va conduir cap a Madrid.

Sense rumb, assegura que recorda haver passat per Arroyomolinos, Navalcarnero i Alcorcón encara amb el seu fill dins del cotxe.

Confessa haver matat el seu fill amb discapacitat

Malgrat la poca fiabilitat del seu relat, a causa del seu trastorn bipolar, se sospita que hauria deixat el cadàver de l'Antonio en un contenidor entre Alcorcón i l'entrada de Madrid. Ha assegurat que la cadira de rodes la va deixar molt a prop del contenidor, en un aparcament en bateria.

Després, l'únic que recorda és que després de llençar el cos del seu fill, "vaig passar uns túnels" i finalment va arribar a la gasolinera de Segòvia en la qual va confessar a l'empleada el que havia passat. Va ser aquesta dona qui va alertar llavors els serveis d'emergències.

Investigació sense resultat

El mòbil de Díaz va aparèixer en un contenidor de Morón dies després, fet que va convertir en impossible rastrejar el recorregut del cotxe de la dona amb el senyal del dispositiu.

És per això que una de les principals proves és el testimoni de la mare, que es contradiu contínuament i ha convertit la investigació en un autèntic laberint que encara no ha aconseguit resultats.

La Macarena es troba ara a casa de la seva mare, segons el mateix mitjà citat, en espera de ser citada cada quinze dies al jutjat.