Un home ha estat detingut després de matar amb un ganivet al seu fill de 11 anys en un habitatge de Sueca (València), ha confirmat la Guàrdia Civil, que ha assenyalat que tenia una ordre d'allunyament de la mare.

Segons informen els companys de Levante-EMV, el presumpte assassinat s'hauria produït en domicili del pare de la víctima, ubicat al nucli urbà de la capital de la comarca de la Ribera Baixa.

La mare havia anat al domicili patern a recollir el menor i, en no obrir-li la porta, ha avisat els serveis d'emergència. Quan una patrulla de la Guàrdia Civil s'ha personat a l'habitatge, ha confirmat que l'home havia matat el nen amb un ganivet.

Quan han entrat a l'habitatge el menor ja havia mort

Quan les autoritats han arribat al lloc dels fets, el menor d'edat ja havia mort i no han pogut fer res per salvar la seva vida. S'havien desplaçat fins al domicili del pare. Finalment, l'equip mèdic del SAMU i coordinació d'urgències (CICU) han confirmat la mort del jove.

El pare, que tenia en vigor una ordre d'allunyament de la mare, ha estat traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil de Sueca. La mare havia deixat el menor passar el cap de setmana amb el pare, de 47 anys, ambdós de nacionalitat espanyola. El menor era l'únic fill d'ambdós.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un avís de la dona aquest diumenge informant que havia anat a recollir el seu fill al domicili patern i el pare no li obria la porta.

La mare ha hagut de ser traslladada a l'hospital

La mare de la víctima, una dona de 44 anys, ha patit un atac d'ansietat en conèixer la notícia que el seu fill de 11 anys havia estat assassinat pel seu pare. Els metges que s'han desplaçat al lloc dels fets l'han atès i han decidit que el millor era traslladar-la a l'Hospital La Ribera, per atendre-la adequadament davant d'aquesta difícil situació.

Els companys de Levante-EMV informen que el presumpte assassí tenia diversos càrrecs per maltractaments i encara tenia en vigor una ordre d'allunyament que havia estat dictada pel Jutjat de Violència sobre la Dona de Sueca. La presència del menor a la casa del seu pare ha sorprès les autoritats, que estan investigant sobre per què el noi era allà si el presumpte assassí tenia diversos antecedents.

De moment, es desconeix si els pares tenien estipulat algun tipus de pacte perquè el menor passés alguns dies amb el pare després del divorci entre tots dos. Seria una cosa estranya, tenint en compte les denúncies que havia efectuat la mare del menor assassinat per maltractaments.