Elizabeth Banks ha fixat el seu pròxim treball com a directora i s'ha inspirat en una història real que involucra el contraban de cocaïna, un os negre de Kentucky (Estats Units) i un consum irresponsable i innocent de 30 quilos de droga.

El resultat: 'Cocaine Bear' -'L'os de cocaïna'-, es descriu com un "thriller de personatges inspirat en fets reals que van tenir lloc el 1985".

'Cocaine Bear': una història real de contraban

Desafortunadament pels espectadors que esperen un 'Scarface' animal, la història de l'os consumint cocaïna és extremadament breu. La trama, això no obstant, és ben sucosa.

El novembre de 1985 un os negre que vivia al Bosc Nacional Chattahoochee va ensopegar amb una bossa de lona que contenia uns 30 quilos de cocaïna d'una puresa del 95%. L'os va cruspir-se-la i va morir per sobredosi estirat al costat de la bossa.

Os / kentucky for Kentucky

'Cocaine Bear': una història real de contraban / Kentucky for Kentucky

"El seu estómac era literalment ple de gom a gom de cocaïna. No hi ha cap mamífer al planeta que pugui sobreviure a això", va lamentar el metge forense que va realitzar la necròpsia de l'os.

Com va ocórrer? La cocaïna, valorada en 13 milions d'euros, "va ser llançada des d'un avió pilotat per Andrew Thornton, un narcotraficant convicte molt respectat al sector", segons l'oficina d'investigació de Geòrgia. Thornton, 40 anys, exadvocat i agent de la policia antinarcòtics, recollia cocaïna de Colòmbia i repartia paquets a USA, però l'operatiu de l'11 es setembre de 1985 va desencadenar-se fatalment.

Armilla antibales i mocassins Gucci

El pla de Thornton era llançar les bosses de lona a zones segures i descendir en paracaigudes abandonant l'avió per recollir els paquets de cocaïna. Però Thornton portava massa pes i quan va saltar de l'avió "va xocar amb la cua de l'aeroplà" i no va poder obrir el paracaigudes. El seu cos va ser trobat l'11 de setembre de 1985 a Knoxville. Portava ulleres de visió nocturna, una armilla antibales, mocassins Gucci i un parell de pistoles, segons l'informe.

Andrew Thornton / kentucky for Kentucky

Andrew Thornton / kentucky for Kentucky

L'avió desocupat va estavellar-se a alguns quilòmetres de distància, a les muntanyes de Carolina del Nord. Després, les autoritats es van fixar en la trajectòria de vol de l'avió i van descobrir nou bosses de lona plenes de cocaïna.

Tres mesos després de la mort de Thornton les autoritats van trobar l'os mort i la desena bossa de lona. 

Pablo Es ko bear

Finalment l'os va ser dissecat i donat a l'Àrea Recreativa Nacional del Riu Chattahoochee. Després d'un incendi forestal va traslladar-se a una casa d'empenyorament i d'allà va acabar a la botiga mercantil 'Kentucky for Kentucky'.

L'animal ara és una estrella de les xarxes socials per dret propi i ha estat nomenat Pablo Eskobear en honor al narcotraficant colombià Pablo Escobar. La seva història s'ha convertit en una atracció turística inèdita al món i no tardarà a divulgar-se des del setè art.