La matinada del passat dimarts 6 de juny els Mossos d’Esquadra detenien a Torrefarrera la Simona Monica Iftimovici, una dona romanesa de 38 anys acusada d’haver matat la filla, de només 12, durant la Setmana Santa a Bucarest, capital de Romania. L’arrest va tenir lloc al voltant de la una de la matinada, i Simona Monica sortia en llibertat el mateix dimarts a la tarda, després d’haver declarat en videoconferència a la comissaria dels Mossos a Lleida. L'arrestada per aquest macabre crim està citada per declarar al seu país durant la setmana vinent, mentre la policia romanesa continua cercant la seva actual parella i sospitós de ser l’autor material de l’assassinat, un home identificat com Marcel, que a hores d’ara continua en parador desconegut.

El cadàver de l’adolescent va aparèixer la setmana passada, amagat sota el sofà del pis de lloguer on la seva mare vivia amb el Marcel, al barri de Berceni de Bucarest. Va ser l’exparella de la Simona Monica, i pare biològic de la nena, l’Anamaria, qui va denunciar la seva desaparició a l’abril, i també va alertar la policia romanesa que havia deixat de rebre noticies també de la mare. Va ser ell qui va confirmar que la Simona Monica havia començat una nova relació sentimental amb un home uns anys més gran que ella, qui també va esfumar-se durant el mateix temps que la Simona Monica i l’Anamaria.

El Marcel, presumpte autor material del crim

L’autòpsia que van realitzar al cos de la nena, trobat en un avançat estat de descomposició, va revelar que havia mort ofegada, fet que fa pensar als investigadors que l’autor material podria ser el Marcel, i no la mare, com apuntaven les primeres informacions. Els Mossos d’Esquadra no tenen una ordre de detenció contra el sospitós; així i tot, han habilitat patrulles per la zona de Torrefarrera i d’Alpicat, el municipi on viuen uns ciutadans romanesos que van ser els qui van alertar a la policia catalana del parador de la Simona Monica després de reconèixer-la pel carrer.

Marcel Romania
El Marcel, actual parella sentimental de la mare de la nena morta, continua en crida i cerca | Cedida.