Aquest matinada els Mossos d’Esquadra han detingut a la demarcació de Lleida, entre Alpicat i Torrefarrera, una dona de 38 anys per la seva presumpta relació amb l’assassinat de la seva filla, una nena de 12 anys, per Setmana Santa a Bucarest, la capital del Romania. La dona, que els mitjans romanesos asseguren que és Simona Monica Iftimovici, és la principal sospitosa de l’assassinat de la menor, juntament amb la seva actual parella, un tal Marcel, que encara no ha pogut ser localitzat. Igual que la dona, va desaparèixer el mes d’abril, quan es creu que els dos, sense haver-se pogut aclarir el paper de cada un d’ells, van participar en la mort de la noia, que va aparèixer la setmana passada amagada sota un sofà del pis de lloguer on la parella va viure, al barri de Berceni, el sector 4 de la capital d’aquest país de l’Est. 

Pendents de la justícia romanesa

Els Mossos d’Esquadra van rebre informació per part de la policia romanesa que la dona, la mare de la nena, s’havia convertit en la principal sospitosa del crim, després de confirmar per l’ADN, que el cos trobat al pis era el de l’Anamaria. La intel·ligència romanesa va situar-la a Catalunya, però van ser uns altres romanesos, veïns d’Alpicat, qui la van descobrir. La foto de la Simona Monica Iftimovici corria com la pólvora pels mitjans romanesos i uns compatriotes seus van informar la policia que aquella dona que sortia a la tele del seu país, i que els consulten per internet, era una dona que feia pocs mesos que havia arribat al poble i que freqüentava els bars i els espais que comparteixen els veïns originaris de Romania. 

Tal com ha confirmat la policia catalana aquest matí, i també han fet via a publicar els mitjans romanesos, la dona, de qui se n’havia perdut la pista des de Setmana Santa, havia quedat detinguda i a disposició del jutjat de guàrdia de Lleida, que ara, de manera coordinada amb l’Europol i l’ambaixada romanesa a Madrid, hauran d'executar, si així ho sol·liciten les autoritats d’allà, la seva extradició.

Dona Romania
Imatge de la dona detinguda a Lleida relacionada amb el crim d'una menor a Romania / Cedida

Pendents de detenir el Marcel, la parella

A Romania va ser l’exparella de la Simona Monica qui va denunciar la desaparició de la menor d’edat, l’Anamaria, i també va informar la policia que havia deixat de tenir senyals de vida de la mare. Fins i tot es va voler confirmar al 100% que el cadàver trobat amagat sota un sofà i embolicat amb una bossa de plàstic era el de la nena i no el de la mare, pel seu avançat estat de descomposició.

En la denúncia, el pare biològic de la nena també va detallar que la mare, la Simona Monica Iftimovici, mantenia una relació amb un tal Marcel, un home una mica més gran, “fred”, segons els veïns, i antic treballador de la construcció. Alguns mitjans locals de Bucarest apunten a la possibilitat que aquest home, que encara no ha pogut ser localitzat, pogués ser l’autor material de l’assassinat de la nena, que va ser ofegada fins a la mort, segons les primeres proves forenses que han transcendit de la investigació feta per la policia de Romania. Els Mossos d’Esquadra no tenen una ordre de detenció contra l’home i la intel·ligència romanesa no l'han pogut localitzar, ara per ara, a Catalunya ni Espanya, però igualment s’ha reforçat el patrullatge per zones on resideixen persones originàries d’aquest país per si pot ser detectat.