Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada en una casa de Torrefarrera, al Segrià, una dona que estava en cerca i captura per part de les autoritats de Romania per la seva presumpta relació amb l’assassinat de la seva filla, una nena de 12 anys, el passat mes d’abril a Romania.

Després de tenir coneixement per part de la intel·ligència romanesa que la dona es podia estar amagant en aquest municipi del Segrià, amb una alta concentració de persones originàries d’aquest país de l’Est, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació per poder-la situar i arrestar. Aquest dimarts, a la una de la matinada, els agents l’han pogut localitzar i l’han arrestat. Ara per ara, falta detenir la parella de la mare, que, com ella, va marxar de Romania per Setmana Santa, presumptament, després dels fets. 

Dona Romania
Imatge de la dona, segons alguns mitjans de Romania / Cedida

Van matar la nena i la van amagar a casa seva

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la mare i la seva parella eren els principals sospitosos del crim que es va registrar en un barri de la capital de Romania, Bucarest; concretament al barri de Berceni on la dona i l’actual parella vivien en un pis de lloguer. Des de Setmana Santa, quan es creu que van marxar cap a Espanya, que els veïns de la zona, segons informen mitjans locals, no els havien vist. Va ser el propietari del pis de lloguer on residia la parella i la nena de 12 anys que va trobar el cos sense vida d’una persona, una adolescent. Les proves d’ADN han confirmat que era el de la nena de 12 anys que havia desaparegut també amb la seva mare i l’actual parella, un home "fred", detallen alguns veïns de Berceni a mitjans locals.

Va ser el pare biològic, que ja no està amb la mare de la petita, qui va denunciar la desaparició i ha col·laborat amb la policia per tal de poder identificar la menor. La nena va ser trobada embolicada amb un sac amagada en un calaix de grans dimensions del menjador del pis. Segons han explicat fonts de la policia, al pis, més enllà del cadàver, no es van trobar restes de sang. 

Col·laboració amb la policia de Romania

Els Mossos d’Esquadra treballen amb la policia de Romania per localitzar també, si està a casa nostra, l’home, que també se’l relaciona amb el crim. La informació que té la intel·ligència romanesa és que van sortir del país per Setmana Santa i ho van fer amb cotxe. Es desconeix, o si més no, no ha transcendit, quin recorregut van fer per amagar-se i si l’home, que també està en cerca i captura, està a la zona de Lleida o s’ha escapat a algun altre punt del país o d’Europa.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació per esclarir els fets i el grau de participació de la detinguda i activarà els mecanismes de coordinació interpolicial per tal de col·laborar amb les autoritats policials de Romania i gestionar, si s’escau, l’extradició de la dona al seu país.