Els atacs d'animals són, sovint, imprevisibles i inesperats, i atès aquest factor sorpresa, solen causar greus lesions, fins i tot la mort, a les seves víctimes. No obstant això, existeixen atacs d'animals a humans que, efectivament, podrien haver-se evitat, com l'incident que va protagonitzar un anònim ciutadà de Ghana en el zoològic de la capital, i que li ha suposat una agònica i brutal mort. Un home, la identitat del qual no ha transcendit, i que s'acostava als 40 anys d'edat, ha mort violentament en el zoològic de la ciutat d'Accra, la capital de Ghana, atacat per un lleó blanc femella. Els fets van succeir diumenge passat, 28 d'agost, i els han confirmat les autoritats ghaneses, que es troben investigant els fets, mentre el recinte roman tancat temporalment arran del desafortunat accident.

L'home es va colar a la gàbia dels lleons amb la intenció de robar un cadell

El brutal atac perpetrat per la lleona blanca es va produir a la mateixa gàbia de l'animal, on es trobaven a més els seus dos cadells, de tot just pocs mesos de vida. L'home, presumptament, va saltar la tanca de seguretat que separa el recinte dels animals de les persones, l'altura de la qual és de sis metres, colant-se així a la gàbia, amb unes intencions molt fosques. Segons ha transcendit, el que ha acabat sent la víctima mortal s'havia proposat de robar un dels cadells de lleó blanc, molt ben valorats econòmicament al mercat negre i espècies molt estranyes de veure. No obstant això, en el mateix instant en què l'individu va posar un peu a la gàbia, la mare dels cadells es va llançar cap a ell, abalançant-se ferotgement i causant-li ferides i lesions de diversa consideració, segons publica Agence France-Presse (AFP).

Van ser els treballadors del zoològic d'Accra els que, durant la seva patrulla rutinària, es van adonar de la terrible situació que havia ocorregut hores abans. En aquell instant van alertar a la policia i als serveis sanitaris, però en personar-se al lloc dels fets l'únic que van poder fer va ser certificar la mort de l'individu. El cos de l'home, la identitat del qual encara no s'ha fet pública, ha estat traslladat a un dipòsit de cadàvers perquè se li realitzi una autòpsia. La lleona i els seus cadells, d'altra banda, van ser traslladats de forma temporal a una altra gàbia. La Comissió Forestal de Ghana ha fet públics els fets a partir d'un comunicat, que recull Voz Pópuli: "Al voltant del migdia d'avui, els treballadors del zoològic d'Accra que feien una patrulla rutinària van detectar un home de mitjana edat que s'havia saltat la tanca de seguretat i s'havia introduït al recinte dels lleons. L'intrús va ser atacat i ferit per un dels lleons. Es va confirmar la seva mort a causa de les ferides i el seu cos va ser traslladat al dipòsit de cadàvers".

Les autoritats ghaneses demanen precaució als turistes

Malgrat que aquest mortal incident està motivat per un presumpte intent de robatori, les autoritats ghaneses també han atès els mitjans de comunicació locals referent a aquest mediàtic fet. Benito Owusu Bio, viceministre de Terres i Recursos Naturals de Ghana, relata que "Els lleons tenen cadells, així que si t'apropes massa, poden sentir que estàs tractant de treure'ls als seus nadons", motiu pel qual es tornen agressius i es disposen a atacar sense pietat. Arran del perill que suposa apropar-se a un lleó i a les seves cries, el viceministre demana al públic que "desisteixi de fer alguna cosa com aquesta", tal com ha recollit Telecinco.