Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va aconseguir reduir i detenir un home que va irrompre al recinte privat de les elefantes del zoo de Barcelona, segons informa La Vanguardia. Van ser els treballadors del recinte qui van observar que en l'espai d'aquests majestuosos animals s'havia colat un individu. Els veterinaris van aconseguir allunyar les elefantes de l'home utilitzant un altre dels espais compartits. "Els nostres treballadors van intentar apropar-se per exigir-li que sortís d'allà, però en veure que era impossible telefonem als Mossos d'Esquadra, que es van personar al moment", explica el director del zoo, Sito Alarcón.

L'home va ser traslladat a l'hospital

Els fets van ocórrer dilluns passat, quan els treballadors van avisar els Mossos sobre l'ocorregut. La policia catalana, en accedir al recinte, va ser conduïda fins a la zona on es trobaven els elefants, que es va aïllar de la resta de visitants per seguretat. Els responsables del zoo van facilitar l'accés dels Mossos al recinte per poder immobilitzar i detenir l'individu, que va ser traslladat a un centre sanitari davant el seu estat inusual d'excitació. "Encara no sabem com va accedir al recinte; ni tan sols si va passar per les taquilles o va saltar alguna de les tàpies dels accessos al parc", reconeix Alarcón.

Els responsables es reuniran per analitzar el cas

Per aquesta raó, aquest mateix dilluns el personal té previst reunir-se per valorar si es reforça el recinte de les elefantes, per la seguretat dels animals. "El més lògic és que l'home es despengés o saltés directament des del mirador que permet observar les elefantes. Estem parlant de més de cinc metres d'altura que ja s'ha demostrat que no són impediment per a alguns individus", lamenta el director del zoo.

Més accidents al zoo de Barcelona

No és la primera vegada que passa una cosa així. L'última vegada que un individu va irrompre en un recinte del zoo de Barcelona va ser el desembre de 2014. En aquest cas, un home amb trastorn bipolar va saltar a l'espai d'un dels animals més salvatges, les lleones. Com és normal, la reacció dels felins va ser instintiva i, en veure's amenaçades, una lleona es va abalançar contra l'individu i, com si fos un drap, el va llançar a la fossa. Allà, va rebre diverses mossegades i va quedar inconscient. Arran d'aquest incident, el zoo es va replantejar la seguretat de l'espai de les lleones.

Un ximpanzé s'escapa del recinte

En la reunió dels responsables del zoo d'aquest dilluns també es tindrà en compte la fuga protagonitzada dissabte per una ximpanzé anomenada Oseye. Com en l'incident al recinte de les elefantes, els responsables del parc van activar el pla d'autoprotecció i, com la fuga es va produir minuts abans de l'obertura de portes, es va mantenir tancat el zoo fins que es va normalitzar la situació.

A diferència del cas de les elefantes, no va ser necessària la intervenció dels veterinaris ni dels cuidadors. Oseye es va cansar i pel seu propi peu va tornar al seu recinte. Ni dissabte ni diumenge els ximpanzés no van estar en l'àrea exposada als visitants i romandran a la seva zona de descans fins que els responsables de seguretat facin una avaluació del recinte i provin d'esbrinar com va aconseguir accedir fins a la cornisa. "Fins ara és un misteri. Però és evident que hem de reforçar el lloc", reconeixia ahir Alarcón.