Una dona austríaca ha perdut la vida a la ciutat egípcia d'Hurgadha després que un tauró l'ataqués mentre nedava a la zona del Mar Roig, un dels llocs més famosos del món per a la pràctica de busseig. La brutal escena va ser gravada per altres persones que es trobaven allà i que intentaven ajudar la noia, que volia escapar-se del tauró, envoltada en un gran bassal de sang.

Les autoritats egípcies no reconeixen els fets

Segons informen fonts mèdiques, la dona austríaca s'identifica amb les sigles E.S., tenia 68 anys i es trobava a Egipte de vacances. Els professionals sanitaris asseguren que va morir d'una aturada cardiorespiratòria mentre era atesa a l'hospital a causa del gran terror que li va causar l'atac del tauró.

El Ministeri d'Exteriors austríac ha confirmat la mort de la dona. Tanmateix, les autoritats egípcies, així com mitjans de comunicació del país àrab, no han esmentat els fets, malgrat que per les xarxes socials circula un vídeo en el qual es pot veure aparentment la dona nedant al mig d'un bassal de sang mentre altres turistes intenten rescatar-la llançant cordes a l'aigua.

Vídeo de l'atac del tauró I Imatges: Twitter @LoveWorld_Peopl

 

L'atac del tauró va ser brutal. Segons el relat que publiquen mitjans austríacs, la turista va ser mossegada i va patir la pèrdua d'un braç i una cama abans de poder arribar a la platja. Respecte a les autoritats del país egipci, aquestes es limiten a reconèixer només un atac al cor. Això es deu al fet que Egipte depèn molt del turisme per apuntalar la seva feble economia, i el seu Mar Roig és un punt d'atracció per a milers de turistes, majoritàriament procedents de Rússia o països de l'est d'Europa, sobretot aquells interessats en fer busseig.

El Mar Roig, un paradís per a taurons a Egipte

La zona on s'ha produït l'atac és un paradís per als bussejadors de tot el món gràcies a les seves aigües càlides i transparents, plenes de vida i que fan del lloc un gran entorn natural. Tanmateix, aquestes mateixes aigües també són l'hàbitat natural per a taurons, que prefereixen mars tropicals, temperats i càlids a aigües fredes i ombrívoles.

El nombre d'atacs de taurons no és elevat

Malgrat tot això, les dades sobre atacs de taurons al món continuen sent baixes. Segons l'Arxiu Internacional d'Atacs de Tauró (ISAF) —una entitat de la Universitat de Florida, considerada la màxima autoritat en la matèria— assegura que el risc que una persona sigui mossegada per un tauró és "extremadament baix", encara que les probabilitats augmenten, és clar, si t'endinses al mar per practicar surf o un esport amb taula. Segons les seves dades, l'ISAF va investigar 137 presumptes interaccions entre taurons i humans registrades a tot el món el 2021 i va confirmar 73 mossegades de tauró a humans no provocades i 39 de provocades.