Un control policial a la principal zona d’oci nocturn de Sabadell ha acabat amb dos agents ferits i dues persones detingudes per atemptar contra els agents de l’autoritat. Els fets van tenir lloc aquest dissabte a la nit a l’exterior de la conflictiva discoteca Waka, al polígon industrial sud-oest, on els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Sabadell van muntar un operatiu de prevenció per millorar la seguretat en les zones de discoteques i evitar robatoris, baralles i agressions sexuals.

Cap a dos quarts d’una de la matinada, un grup d’unes 200 persones que hi havia concentrades a la via pública, al descampat que s’acostuma a utilitzar d’aparcament, van començar a enfrontar-se als policies. Alguns d’aquests joves van llançar pedres, bengales i altres objectes contundents contra els agents policials, tal com es pot veure en el vídeo que acompanya aquesta notícia. A conseqüència de l'altercat, dos agents dels Mossos d’Esquadra van resultar ferits lleus amb diverses contusions. La policia catalana ha detingut dos dels joves acusats d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat.

La discoteca Waka no deixa de col·leccionar conflictes i escàndols

Tot i que el llançament de pedres es va produir a la via pública, els fets van tenir lloc a les portes de la discoteca Waka. Aquest local d’oci nocturn és conegut per ser un focus de conflictes i escàndols. Diverses noies han denunciat que han estat violades a l’interior de l’establiment, l’última una menor aquest estiu. També hi ha hagut diverses denúncies per violència del personal de seguretat, com la que es va produir durant l’última festa de Halloween, o per discriminació racista.

Els veïns estan completament indignats amb la situació i demanen mesures dràstiques. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, que és realment on està ubicada la discoteca, ha demanat diverses vegades a la Generalitat que la tanqui, però compleix tots els requisits necessaris administrativament i no troben cap via a través de la qual poder-ho fer.