Dos homes han hagut de ser ingressats en un centre hospitalari amb una intoxicació aguda per cànnabis just després d’anar a dinar a un restaurant de la localitat de Mungia, a Biscaia. Les dues persones havien menjat el mateix plat: un saltat de bròquil. L'Ertzaintza i el Departament de Sanitat del País Basc han obert una investigació per aclarir quin va ser l’origen de la intoxicació.

Van demanar un plat de bròquil i els van servir un plat amb cànnabis

Els fets van tenir lloc aquest dimarts 15 de novembre, quan un grup de cinc persones van anar a dinar a un restaurant de Mungia. Dos dels comensals van demanar un plat de bròquil saltat amb alls de l’horta, oli d’oliva, pernil i ou dur. La resta va optar per escollir altres plats. En sortir de l’establiment, els dos que havien menjat el plat de bròquil es van començar a trobar malament. Un d’ells, fins i tot, es va arribar a desmaiar quan estava al seu lloc de feina.

Les dues persones van ser traslladades a un centre hospitalari, on una d’elles va haver de passar la nit ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Una de les primeres hipòtesis amb les quals van treballar els investigadors va ser la d’una possible fuga de monòxid de carboni, però ràpidament es va descartar. Més encara, quan els resultats de les anàlisis de sang i les proves d’orina que se’ls van practicar van confirmar que es tractava d’una intoxicació per cànnabis.

Encara es desconeix exactament l’origen de la intoxicació, però el fet que tots dos mengessin el mateix plat de bròquil fa sospitar els investigadors que el cànnabis podria ser allà. Per aquest motiu, s’han agafat mostres del menjar servit al restaurant per analitzar-les. Tot i això, cap altre client de l’establiment ha donat a conèixer una intoxicació similar. El restaurant segueix obert mentre la investigació segueix el seu curs, ja que no s’ha pogut detectar que sigui un perill per a la salut.