Un home va apallissar brutalment un jove de 25 anys amb un bastó amb punxes a Montfort (Alacant). La víctima va perdre el coneixement i va patir contusions greus, per la qual cosa va haver de ser intervingut quirúrgicament d'urgència el passat octubre. Les gruixes puntes metàl·liques i la força amb que l'individu, un home de 37 anys i nacionalitat espanyola, colpejava el noi van trencar-li el braç. Ell se'l posava sobre la cara per protegir-se dels cops que anaven directament dirigits al cap. El presumpte autor de l'agressió, amb nombrosos antecedents, va ser detingut per la Guàrdia Civil el 24 d'octubre a Novelda (Alacant). Els agents van confiscar-li l'arma que va utilitzar durant l'atac.

Va atacar-lo sense motiu aparent amb un bastó modificat

Els terribles fets van succeir el passat 12 d'octubre en aquest municipi de la comarca valenciana de Vinalopó Mitjà. Segons els testimonis que van veure la brutalitat dels cops, no existia un motiu aparent. Tampoc va donar-se cap discussió entre l'autor i la víctima abans de produir-se l'agressió en ple dia, ha informat la Guàrdia Civil aquest divendres. El jove, també de nacionalitat espanyola, va patir ferides greus i de diversa consideració, a més de la ruptura d'un braç amb el que es protegia dels cops al cap que li propinava l'home. La detenció de l'individu a Novelda ha estat possible arran dels testimonis i les descripcions del noi que en aquest moment es recupera de les lesions. No obstant això, ell només sabia el nom de pila del suposat atacant i el va descriure físicament, tot i que no va ser capaç d'aportar més dades pel fet que no es coneixien.

L'objecte que l'agressor va utilitzar és "un bastó de fusta de grans dimensions, modificat artesanalment i amb un alt poder de lesions", segons ha apuntat l'institut armat en un comunicat. L'arma de la pallissa té en un dels seus extrems una esfera de fusta d'uns deu centímetres de diàmetre, que està travessada per gruixudes puntes metàl·liques que sobresurten cinc centímetres al voltant de l'esfera. És a dir, un pal que realment podria haver acabat amb la vida de la víctima si hagués continuat atacant-lo amb ell.

L'agressor ha quedat lliure, però no podrà apropar-se a la víctima

A l'home arrestat se li imputa un delicte de lesions greus, amb acarnissament i ús d'objecte contundent. No obstant això, després de passar a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de Novelda, el magistrat ha decretat la seva llibertat amb mesures cautelars i li ha imposat un ordre de protecció sobre la víctima. Això comporta que no podrà, sota prohibició expressa, apropar-se al jove de 25 anys a menys de 300 metres.