La Guàrdia Civil ha detingut una parella formada per un home de 38 anys i una dona de 34 acusats d'utilitzar una nena de 4 anys per cometre un robatori en un municipi de Granada. Els presumptes autors dels fets havien convençut la menor per tal que aquesta els obrís la porta i poguessin entrar a robar a l'interior d'un domicili.

Tot va començar el 14 de febrer en una gasolinera d'Alfacar, un municipi de Granada de poc més de 5.000 habitants quan els presumptes autors dels fets van robar sis bombones de butà. Els responsables de l'establiment van denunciar-ho i, a partir de llavors es va obrir una investigació per saber qui eren els autors d'aquest robatori amb força.

Diversos robatoris a municipis de Granada amb pocs dies de diferència

Cinc dies després, van denunciar un altre robatori en una casa d'Albolote, una altra localitat de la província de Granada. Van forçar la porta i es van emportar electrodomèstics.

Utilitzen una nena de 4 anys que els ajuda a entrar a robar en una casa d'Alfacar

Finalment, al cap de dos dies, van entrar a robar en una casa d'Alfacar i, per surrealista que sembli, per fer-ho, van utilitzar una nena de 4 anys que es trobava a l'interior el domicili, a la qual van convèncer per tal que obris la porta, segons explica l'Institut Armat en un comunicat.

La Guàrdia Civil aconsegueix detenir els presumptes autors dels fets

Després de setmanes d'investigació, els agents de la Guàrdia Civil han pogut saber qui eren els presumptes autors d'aquests robatoris. Les imatges de les càmeres de seguretat han estat clau per enxampar-los i han quedat detinguts com a presumptes autors de diversos delictes de robatoris amb força.

Guardia Civil Wikipedia

Detenen dos lladres que havien utilitzat una nena de 4 anys per entrar a robar en una casa de Granada: estan acusats de tres robatoris amb força / Viquipèdia

Ingressa a presó el lladre estrangulador de nenes i dones de Badalona

A Badalona (Barcelonès) aquest cap de setmana també han detingut un home com a presumpte autor de diversos robatoris. En aquest cas, no eren robatoris amb força, eren robatoris amb violència i intimidació, ja que el lladre, de 31 anys, s'aprovava a les víctimes i les estrangulava per fer-los perdre la consciència amb l'únic objectiu de robar-los el mòbil.

El relacionen amb cinc robatoris amb violència i intimidació

Només atacava a dones i a nenes menors d'edat i, després de passar a disposició judicial, s'ha decretat la seva entrada a presó de manera provisional com a presumpte autor de, com a mínim, cinc robatoris amb aquest modus operandi.