Important investigació de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) de la Divisió del Transport dels Mossos d’Esquadra per treure de circulació una activa banda de teloners que actuaven a les àrees de servei i de descans de les carreteres C-25, per la zona de les comarques centrals, i per la zona nord de l’AP-7. La investigació i la detenció de tres dels integrants, tots de nacionalitat marroquina, l’ha liderat la UOM, una unitat especial de la policia catalana per lluitar contra els robatoris i els delictes contra el patrimoni que es produeixen a les carreteres de Catalunya, sigui contra turistes o contra camions de mercaderies. En aquest cas, la UOM ha comptat amb la col·laboració del grup de Fures de la Regió Policial Central.

En un període que s’ha allargat uns quatre mesos, els lladres han robat productes valorats en més de 600.000 euros, sobretot, productes com electrodomèstics, tecnologia i roba de marca que havien de ser transportades en l'àmbit internacional. A principi d’any els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’estaven produint diversos robatoris a les àrees de servei de l’autovia C-25 de Sant Pere Sallavinera  (Anoia), Gurb (Osona) i AP-7 (àrees de servei de Gironès i la Jonquera).

Aprofitant la nit, quan els conductors descansen i dormen a l’interior de les cabines dels camions, els lladres es desplaçaven fins a les àrees de servei amb furgonetes robades -se n’han recuperat tres- i quan localitzaven una mercaderia que els interessava, forçaven la porta del remolc del camió i la carregaven en una furgoneta. 

Magatzem a Vilassar de Mar amb milers d’articles de luxe

Després ho transportaven tot a un magatzem que els Mossos han localitzat a Vilassar de Mar, al Maresme, i des d’on venien els productes a altres persones, que les posaven en circulació al mercat negre. En aquest magatzem s’han localitzat milers de productes, que després de fer-se el recompte de valor, podria arribar a superar els 2 milions d’euros, segons han explicat fonts de la policia catalana.

Imatge d'un dels robatoris de la banda del cas Junker / CME

Els detinguts, tots ells de nacionalitat marroquina i amb antecedents per delictes contra el patrimoni, s’han pogut relacionar amb 21 robatoris amb força, un robatori amb violència i intimidació i la sostracció de tres vehicles tipus furgoneta de grans dimensions que usaven per transportar el material que robaven dels camions estacionats a les àrees de servei. “Treballaven” cada nit, sortint a buscar camions, per tal d’obrir-los i robar la mercaderia, sobretot,  productes exclusius o valuosos, com ara electrodomèstics, tecnologia o roba de marca, entre d’altres.  Es tracta de la intervenció més gran policial feta a Catalunya de mercaderies sostretes a camions pel mètode dels coneguts com a “teloners” i que podria arribar a un botí de més de 2 milions d’euros. 

En llibertat, però amb la prohibició d’accedir a la C-25

Després de ser entregats al jutjat d’Instrucció número 2 d’Igualada, el magistrat ha ordenat la seva llibertat amb càrrecs, a l’espera que siguin citats pel judici. El que no podran tornar a fer els detinguts serà circular per la carretera C-25, que era on eren més actius. El jutge ha decretat a tots els membres del grup la prohibició de circular per tota l’autovia. Aquesta mesura, que ja s’havia aconseguit en altres investigacions policials, permet a la policia detenir els lladres només si accedeixen a la carretera, per la prohibició judicial i acusats d’un delicte de trencament de condemna. 

Material UOM
Material recuperat al magatzem de Vilassar de Mar / UOM

Sense aquesta prohibició, malgrat ser coneguts, no podien ser arrestats fins que els agents els enxampessin cometen el robatori. Pel cap de la UOM, el sergent Clotet, aquesta és una de les mesures més efectives per combatre aquest tipus de robatoris. Ara mateix a Catalunya hi ha diversos grups actius que actuen amb el mateix modus operandi. Fa pocs dies dos d’aquests lladres, no vinculats amb aquest grup desarticulat ara, van morir escapant dels Mossos, en saltar d’un pont de l’AP-7, de matinada, quan van ser enxampats. Fa poques setmanes també en va morir un altre, també marroquí, esclafat per un camió quan escapava de la policia i va creuar sense mirar l’AP-7.