Detenen un home acusat de 12 robatoris a diferents farmàcies de Barcelona. El seu modus operandi era sempre el mateix: atacava les farmàcies on hi havia dones soles i les amenaçava amb un ganivet. Ha ingressat a presó de manera provisional com a presumpte autor dels fets.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 20 d’abril un home de 49 anys com a presumpte autor de 12 robatoris amb violència i intimidació a diverses de botigues de Barcelona, entre el 15 de març i el 16 d’abril. La majoria dels comerços on actuava eren farmàcies i sempre seguia el mateix modus operandi

Augment dels robatoris amb intimidació amb arma blanca a Barcelona

Al mes de març de 2022, a la ciutat de Barcelona, es va registrar un augment dels robatoris amb intimidació amb arma blanca. Aquests robatoris tenien unes característiques similars, ja que el presumpte autor dels fets era un home que seguia sempre el mateix modus operandi i les víctimes i testimonis sempre el descrivien de manera similar.

Els Mossos d'Esquadra obren una investigació per localitzar-lo

Arran dels fets, Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació policial per tal d’identificar, localitzar i detenir l’autor dels fets. El presumpte autor cometia els robatoris durant l’horari d’obertura al públic intimidant a les víctimes amb un ganivet i els demanava els diners de la recaptació.

Detención Mossos d'Esquadra / Archivo
Els Mossos d'Esquadra aconsegueixen identificar, localitzar i detenir un lladre violent i reincident que atacava a les farmacèutiques de Barcelona amb el mateix modus operandi  / Arxiu

Les víctimes acostumaven a ser farmacèutiques que estaven soles a la botiga

Normalment, escollia aquells comerços en què hi havia dones soles. Les obligava a apagar els seus terminals mòbils i a tancar-se a les dependències ubicades a la part posterior dels comerços mentre ell tenia temps per fugir del lloc.

Cárcel / Pxhere
Ingressa a presó de manera provisional el presumpte autor de 12 robatoris amb violència i intimidació a diferents farmàcies de Barcelona: assaltava els comerços amenaçant a les treballadores amb una arma blanca / Pxhere

Les víctimes l'identifiquen gràcies a unes fotos

En el moment de la detenció, anava vestit amb roba que havia portat en alguns dels atracaments. A més, diverses víctimes el van reconèixer sense cap mena de dubte fotogràficament com a l’autor dels robatoris violents.

El lladre ingressa a presó de manera provisional per 12 robatoris amb violència i intimidació

Davant l’elevat risc de reincidència i possible risc de fugida i d’incompareixença als requeriments judicials, el jutge ha decretat el seu ingrés a presó provisional com a presumpte autor de 12 robatoris amb violència i intimidació.