Hi ha coses que, segurament, només poden passar a Barcelona, una ciutat que sembla que s’ha convertit en la zona zero de la inseguretat. Entre encastaments on els lladres es poden emportar una fortuna en càmeres o en diners de bitcoins, apunyalaments al mig del carrer o assassinats d’avis… hi ha robatoris més curiosos.

I que, tot i que després de dos anys, es poden resoldre. I no per la feina ni dels Mossos d'Esquadra ni de la Guàrdia Urbana. El destí, la memòria i la poca traça del lladre han resolt aquest robatori d'una bicicleta a Barcelona.

El cas del lladre de bicicletes

És el cas d’aquest lladre de bicicletes de Barcelona que va robar un d’aquests vehicles, però ni es va molestar a amagar-la.

La història va arrencar quan un propietari va notar que li havien robat la bicicleta que estava aparcada al carrer, en un barri de Barcelona.

Dos anys després...

Tal com s’ha de fer, el propietari va denunciar el robatori a la policia, tot i que sense esperança de poder-la recuperar. Però el robatori va fer un gir al cap de dos anys. 

El legítim propietari de la bicicleta la va trobar, gairebé al mateix lloc on li havien robat. Però el lladre, el presumpte lladre, l’havia lligat amb un cadenat nou. Feia dos anys que li havien robat i potser el lladre que se l’havia quedat, sense recordar d’on l’havia furtat, després de tant de temps, la va tornar a passejar pel barri, però el propietari la va conèixer. 

“Ets molt idiota”

Va deixar un missatge pel “veí lladre”. Tal com es pot veure al cartell, el propietari de la bicicleta va avisar a la policia que l’havia trobat i que estava lligada amb un cadenat, per tal de poder-la recuperar.

“S’ha de ser molt idiota per aparcar la bicicleta al mateix lloc on la vas robar. Ets molt idiota”, assegura el cartell. El propietari de la bicicleta va avisar la policia, va deixar un cartell simpàtic a la bicicleta i a més, la va embolicar amb cinta adhesiva.

Foto Ladron

Imatge del cartell enganxat a la bicicleta robada / ElCaso.cat

Lladres de bicicletes

Just aquest dimarts de matinada uns desconeguts van robar la bicicleta al diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases. Feia més de 20 anys que la tenia, la feia servir per moure’s per Barcelona i la aparcava davant de casa seva, fins que li van robar. Va penjar diverses imatges a Twitter per intentar recuperar-la. 

Bicicletes 002

Imatge de les bicicletes robades, en una granja abandonada del Segrià / CME

Els robatoris de bicicletes sembla que és habitual a Barcelona i en altres punts del país. Fa poques setmanes els Mossos d’Esquadra van frustrar un enviament de bicicletes robades de Lleida al Congo. Des d’una granja abandonada al Segrià un home es dedicava a comprar bicicletes robades per, desmuntades, enviar-les cap al centre d’Àfrica, per ser venudes de manera il·lícita.