El Julià va néixer a Maó (Menorca), però fa anys que vivia al setè pis del número 43/45 del carrer del Marquès de Sentmenat, al districte de les Corts de Barcelona, el lloc on aquest dissabte a la mitjanit va aparèixer sense vida

Un veí molt conegut de 83 anys

Tots els veïns el coneixien, tenia 83 anys i era solter. Propietari del pis, hi vivia des de fa molt de temps, antigament, amb els seus pares, que es van anar morint. Amable, però reservat, els veïns gairebé no el coneixien pel nom, i per tots era el Mallorquí, però ja ni gairebé tenia accent de les illes.

Aquest divendres a la nit una veïna de replà va veure llum i el Julià, de 83 anys, i amb diverses patologies, no va contestar quan van trucar a la porta. Ja era tard. La veïna abans de trucar a la policia va trucar a una veïna, però ja dormia. I finalment va trucar a la Guàrdia Urbana, que, amb els Bombers, es van desplaçar fins al bloc. La porta no estava forçada, però van poder entrar. A l’interior hi havia l’home gran, mort amb un cop al cap. 

Els Mossos no tenien clar si era un crim

Els primers agents dels Mossos d’Esquadra que van arribar al lloc dels fets van confirmar que hi havia un home mort, però no van tenir clar com havia mort. Un cadàver pot arribar a donar moltes dades de com ha mort, però el cos del Julià generava dubtes als investigadors. Tot i que encara no estava clar què havia passat, agents del grup d’homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de Barcelona van fer una inspecció ocular al pis i van recollir indicis. 

Asesinato Les Corts / Cedida

Imatge del cos del Julià, sortint de la porteria del bloc del carrer Marquès de Sentmenat, a Les Corts / ElCaso.cat

En un primer moment res feia pensar que es tractava d’un crim, però les primeres proves forenses que es van fer van determinar que alguna cosa no quadrava i es va descartar que pogués ser una mort natural. Fonts de la policia catalana asseguren que s’està buscant com va morir per poder trobar alguna persona que puguin relacionar amb la misteriosa mort violenta del Julià

El bloc de pisos del Julià, intrigat

Al bloc de pisos tothom està intrigat. Alguns veïns asseguren que va ser un accident, però altres dubten d’aquesta versió i creuen que alguna cosa amaga la mort del veí del setè. Ningú sap, ara mateix, ni els mateixos Mossos, què va passar a casa del Julià aquella nit. L’autòpsia definitiva haurà d’ajudar a aclarir més detalls del crim.

Aquest matí agents de la policia científica dels Mossos d’Esquadra s’han tornat a acostar fins al pis de l’home de 83 anys per seguir amb la inspecció ocular. No consta que s’hagi arrestat a ningú i oficialment la policia catalana només confirma que està investigant els fets.

Crimen Les Corts / Cedida

Els Mossos investiguen la mort com un possible crim, a l'espera que avancin les diligències i trobin alguna explicació al cas / ElCaso.cat

A Catalunya han matat 44 persones aquest 2021

De moment, fins que la policia pugui aclarir què va passar, el crim del Julià suma a la llista de morts violentes a Catalunya, que aquest 2021, ja puja a 44. La cinquena a la capital, a Barcelona. Tot i que la majoria de crims s’ha pogut resoldre, hi ha alguns assassinats que encara no s’han pogut aclarir. El del Julià, el de la Margarida a Calella -una dona de 96 anys assassinada a ganivetades-, el narco calcinat al Vendrell o la noia assassinada per la seva parella, que segueix fugat, a Sabadell.