Nou encastament a Barcelona. Aquesta matinada, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, uns desconeguts han encastat un cotxe, un Seat León de color vermell, contra la botiga de fotografia Foto K, de la ronda d’Universitat i s’han emportat desenes de productes de fotografia i d’electrònica de consum. 

Els fets s’han registrat al voltant de les cinc de la matinada i tot i que s’ha activat l’alarma de l’establiment, la ràpida actuació de l’empresa de seguretat i dels mateixos Mossos d’Esquadra, no ha evitat que els lladres s’hagin escapat del lloc amb un botí que, a falta d’un recompte més acurat, pot superar els 100.000 euros, segons fonts de la botiga a ElCaso.cat.

Han rebentat la porta amb un Seat León

Els lladres han fet malbé la porta d’entrada a la botiga, al número 25 de la ronda d’Universitat, al centre de Barcelona, i després han accedit a l’interior de l’establiment, trencant nou de les vitrines que la botiga té per exposar els seus productes. En aquests expositors Foto K hi tenia càmeres, objectius i altres productes d’alta gamma de fotografia, que és l’especialització d’aquesta marca, molt coneguda pel seu prestigi a la ciutat de Barcelona

Foto K

Imatge del cotxe encastat a la porta de Foto K, al centre de Barcelona / ElCaso.cat

Les patrulles dels Mossos d’Esquadra de Ciutat Vella han arribat a la zona, però no han pogut detenir els lladres, que s’han escapat amb un cotxe tot terreny i han abandonat el Seat Leon a la porta de la botiga Foto K. S’ha obert una investigació per aclarir els fets. El cotxe que han abandonat, com el que han fet servir per escapolir-se del centre de la ciutat, consten com a sostrets dies abans. 

És la pràctica habitual d’aquestes bandes de lladres que han convertit robar en botigues d’electrònica per després revendre els productes al mercat negre el seu modus vivendi. Fa pocs dies un grup de lladres van assaltar la botiga Dior de passeig de Gràcia, amb el mateix modus operandi, i també una botiga de mòbils del carrer d’Aribau.

Els responsables de la botiga Foto K presentaran denúncia a les pròximes hores, després d’haver pogut fer un recompte exacte de tots els productes que els hi han estat robats durant l’assalt d’aquesta matinada al centre de la ciutat.

Fotok 003

Imatge de l'entrada de la botiga Foto K, a la ronda d'Universitat / ElCaso.cat

Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, han obert una investigació per aclarir els fets. Segons fonts de la policia catalana s’han detectat que hi ha dues bandes de lladres actius amb aquest tipus de robatoris a Barcelona: un format per persones de nacionalitat espanyola, que tenen la base a la zona de la Mina i Carmel, i un, detectat fa menys temps, format per persones de nacionalitat xilena.

Plou sobre mullat

Des de Foto K han explicat que la botiga s’estava preparant per a la campanya del Black Friday, que és l’avantsala de la gran campanya de Nadal, però que el robatori d’aquesta nit ho pot complicar molt. La crisi dels microxips també afecta l’estoc de les botigues de càmeres, un fet que després de l’encastament, i d’haver perdut desenes de càmeres, podria ser complicat poder-les reemplaçar de cara a aquestes dues campanyes que hi ha aviat.