Més robatoris de rellotges a Barcelona. O intents. Aquest divendres, 1 de juliol, un home que passejava pel passeig de Taulat de la capital de Catalunya ha estat ha assaltat per un jove que li ha intentat robar el rellotge, un Patek Philippe d’uns 45.000 euros, segons ha pogut saber ElCaso, que ha tingut accés a la denúncia presentada per la víctima i també a la factura del rellotge.

Els fets han passat al voltant de les quatre de la tarda i tal com es pot veure a les imatges de les càmeres de seguretat, un jove magrebí, amb un patinet, ha seguit a la víctima, que estava passejant amb un amic per aquesta zona del districte de Sant Martí de Barcelona fins que l’ha assaltat, per l’esquena, fent-li una estrebada per robar-li el rellotge. La víctima, a les imatges amb una samarreta blanca, un home de 54 anys, ha sortit corrents darrere del lladre.

Imatge del moment del robatori del rellotge, a Barcelona

Retingut per la víctima i amb la col·laboració d'altres persones

L’ha pogut atrapar, tirar a terra i recuperar el rellotge. En la retenció del presumpte lladre hi ha participat també l’amic de la víctima i altres persones que eren per la zona. En la denúncia consta que una de les persones que s’ha acostat fins al lloc, quan tenien retingut el jove ‘rellotger’ podia ser un còmplice de la persona que tenien a terra. Anava vestida igual i ha demanat que el deixessin anar. Quan ha arribat la policia, el segon jove ha marxat. Segons consta a l’atestat policial, al qual també hi ha tingut accés aquest mitjà, s’ha detingut el lladre i s’ha pogut recuperar el rellotge. El detingut té antecedents per robatoris amb violència i els Mossos busquen el seu col·laborador, també gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat. Sospiten que també serà un jove, de nacionalitat semblant, i amb antecedents.

En l’estrebada s’ha trencat la corretja, valorada en 600 euros, i també el rellotge, després d’anar per terra amb el lladre, també ha patit cops i ratllades, tot i que encara no s’ha pogut valorar quin cost tindrà, si és possible, la reparació. El rellotge, un Patek Pilhippe, model Geneve, està valorat en 46.600 euros i va ser comprat el passat mes de febrer de 2022.

Patek
Imatge del rellotge que han intentat robar, valorant en 45.000 euros / ElCaso

Cada dia roben rellotges de luxe a Barcelona

Tot i que en aquest cas la perícia de la víctima i la col·laboració d’altres dels vianants que estaven per aquesta zona del front marítim de Barcelona han evitat un robatori amb un botí de milers d’euros, cada dia a la capital de Catalunya es roben rellotges, a veïns i turistes, sent la zona zero de la inseguretat. Els Mossos d’Esquadra, que no poden amagar les dades preocupants, i sabent que aquest estiu pot ser igual o pitjor que el negre 2019, ja s’han reforçat. Durant tota la temporada d’estiu hi haurà més patrullatge amb unitats d’ordre públic i també s’ha activat un dispositiu especial per lluitar, des del carrer i amb agents de paisà, contra els lladres de rellotges.