Els rellotgers viuen a l'estiu la seva època daurada. Més turistes i amb màniga curta són clars objectius d'aquests lladres que, mai millor dit, fan l'agost durant aquests mesos a Barcelona, la capital de Catalunya. Per sort, no a tots els hi surt bé, però, malauradament, a alguns sí. Les investigacions dels Mossos, del grup Titaniara rebatejat i actiu tot l'any, tal com va avançar ElCaso.cat— ajuden, però també les actuacions en calent d'agents com els Guilles dels Mossos, com es coneix el Grup Regional de Motos (GRM) de la ciutat de Barcelona. Aquesta tarda un equip de Guilles dels Mossos ha detingut un jove magrebí que, suposadament, acabava de robar un rellotge de 6.000 euros i escapava pel carrer de Basea, al Born, al centre de Barcelona, al districte de Ciutat Vella.

Els agents, que fan patrullatge dinàmic per la zona zero de la ciutat, han detectat com un home corria escapant d'alguna cosa. Quan ha vist els agents, ha llençat el rellotge, i finalment ha pogut ser detingut. Els Guilles no han fallat. En pocs segons ha arribat corrent la víctima, un turista del Canadà, que feia pocs instants que havia estat víctima d'un robatori, d'una estrebada, de l'home que estava detingut. Se li havia emportat el rellotge Breitling Navitimer de 6.000 euros.

Multireincident de robatoris amb violència

El detingut, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, és un home que durant l'any 2023 va ser arrestat en diverses ocasions, set per robatoris amb violència. Avui, n'ha sumat un més. La majoria d'antecedents que té són per delictes contra el patrimoni i en un curt període de temps, fet que fa pensar que fa pocs mesos que és a Catalunya o que s'ha convertit fa poc al negoci dels rellotges i dels robatoris violents al centre de Barcelona. Els agents Guilles dels Mossos han pogut recuperar el rellotge i entregar-lo al turista, que presentarà denúncia pels fets, per aquest robatori amb violència. El lladre multireincident ja ha estat traslladat a la comissaria de Ciutat Vella, on passarà la nit, i serà demà entregat al jutjat de guàrdia, quan els agents acabin l'atestat.

Segur que, coneixent el resum d'incidents diaris, no serà el darrer rellotge que s'intentarà robar a turistes aquesta tarda a Barcelona. Sigui com sigui, però, aquesta tarda s'ha evitat que es pogués consumar i un ciutadà, en aquest cas un home canadenc que visitava el nostre país, malgrat l'ensurt, podrà explicar que la policia de Catalunya li va recuperar el rellotge. Altres turistes no podran dir el mateix.