Dos agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Motos, coneguts en l'argot policial com a Guilles, van salvar la vida a una noia estrangera que va quedar inconscient a l'aigua aquest diumenge a la matinada a la platja del Somorrostro, segons ha pogut saber ElCaso.cat i han confirmat fonts de la policia catalana. Els fets es remunten al voltant de les quatre de la matinada de diumenge, quan la noia, per causes que encara no s'han aclarit, estava en un estat d'exaltació a la platja i diverses patrulles s'hi van acostar, després de rebre un avís al telèfon d'emergències 112. Tot i que van arribar a poder parlar amb la noia, en un moment donat, de manera sorprenent, la dona va entrar a l'aigua, al mar, i va començar a nedar.

Immoble i amb el cap sota l'aigua

Al cap de pocs metres, els agents van detectar que havia quedat immòbil i que el cap s'havia enfonsat a l'aigua. Va ser quan dos agents d'aquesta unitat de motos de la regió de Barcelona dels Mossos d'Esquadra es van llençar també a l'aigua per poder-la extreure. La noia en un primer moment no responia a cap estímul si bé després, ja a terra, va recuperar el coneixement. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) la va atendre i va necessitar ser ingressada fins aquest diumenge a la tarda, quan va ser donada d'alta.

La noia, que estava en aquesta zona de locals d'oci del front marítim de la capital de Catalunya, era estrangera, però es desconeix si estava a casa nostra de turisme o si hi viu. Sigui com sigui, tot sembla indicar que va patir algun tipus de brot psicòtic i per la simptomatologia no correspon, si més no només, a una intoxicació per drogues o alcohol. Els dos agents dels Guilles dels Mossos no van resultar ferits.

Ofegament mortal a Sitges

Pitjor sort va tenir un home a Sitges, la revetlla de Sant Joan, que quan va saltar a l'aigua, durant la festa d'aquella nit, per ajudar a sortir de l'aigua una persona que no ho podia fer, va quedar-se sense forces i va acabar morint.