Ingressa a presó un lladre que tenia atemorits els nens i adolescents de Mataró (Maresme): es tracta d'un home de 44 anys que atracava menors d'edat amb molta violència a les portes d'escoles i instituts i que té molts antecedents per fets similars. Feia tres mesos que l'estaven intentant identificar i, per fi, l'han aconseguit detenir.

Tot va començar el mes de desembre quan aquest lladre va començar a atracar menors d'edat de la capital del Maresme. El seu modus operandi era sempre el mateix: es presentava a les portes de les escoles, instituts i centres d'extraescolars per atracar a les seves víctimes, que acostumaven a ser nens d'entre 12 i 15 anys.

Atracava nens a les entrades i sortides de les escoles i instituts

Per fer-ho, es posava a l'entrada del centre i quan aquests estaven a punt d'entrar o de sortir, els amenaçava amb una navalla per tal que els donés els seus telèfons mòbils. Els Mossos d'Esquadra van començar a rebre moltes denúncies per aquests fets i van començar a sospitar que tots els robatoris eren comesos per la mateixa persona i, per aquest mateix motiu, van obrir una investigació, que els va permetre identificar el presumpte autor dels fets.

És un home de 44 anys amb antecedents policials

Es tracta d'un home de 44 anys amb antecedents policials a qui li atribueixen, com a mínim, sis robatoris amb violència i intimidació des del desembre fins al mes de febrer. Va ser detingut el 23 de febrer i no descarten que estigui relacionat amb més fets similars.

Mossos Detención -Archivo- / ACN

Ingressa a presó de manera provisional i preventiva un home de 44 anys acusat d'haver comès sis robatoris amb violència i intimidació a nens i adolescents de Mataró (Maresme) / ACN

Ingressa a presó de manera provisional per sis robatoris amb violència i intimidació

Després de passar a disposició judicial s'ha decretat el seu ingrés a presó de manera provisional i preventiva fins que se celebri el judici. En cas que fos condemnat, podria enfrontar-se a penes de presó per uns presumptes delictes de robatoris amb violència i  intimidació.

S'ha acabat la ganga del lladre violent de les farmàcies de Barcelona: el detenen per tres robatoris més

Fa dues setmanes, també van detenir un lladre que havia comès diversos robatoris amb violència. Atracava farmàcies de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i del districte de l'Eixample. L'han enxampat gràcies a les càmeres de seguretat dels establiments, que han permès identificar-lo i detenir-lo com a presumpte autor dels fets.

"Detenim el presumpte autor de tres robatoris violents a farmàcies de l’Eixample de Barcelona", explicaven els Mossos d'Esquadra en una publicació de Twitter.